INTERVIU: Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), despre noul sezon „Stranger Things”: Va răspunde la multe întrebări; povestea se extinde

De: Ana Obretin / 27.05.2022, 09:00

„Stranger Things 4 Volumul 1” va avea premiera pe Netflix vineri,  la aproape șase ani de la lansarea producției, și readuce pe micile ecrane chipuri cunoscute, de la Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin) la Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Robin (Maya Hawke) și Joyce (Winona Ryder). 

„Stranger Things” este o dramă palpitantă, a cărei acțiune se desfășoară în orașul aparent normal Hawkins, Indiana, din Midwest. După ce un băiat dispare pur și simplu fără urmă, grupul său apropiat de prieteni și familia caută răspunsuri și sunt atrași într-o serie de evenimente mortale. Sub orașul lor obișnuit se ascunde un mister supranatural extraordinar, care include experimente guvernamentale top secrete și o poartă de acces periculoasă care leagă lumea noastră de un tărâm puternic, dar sinistru. Prieteniile vor fi testate și viețile vor fi modificate, deoarece ceea ce descoperă va schimba Hawkins și, eventual, lumea – pentru totdeauna.

CITEȘTE ȘI: 13 filme și seriale în care Sean Bean nu moare

Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Cele mai spectaculoase scene de luptă cu sabia din filme și seriale (VIDEO)

Cu ocazia premierei sezonului al patrulea al serialului, unul dintre cele mai vizionate titluri de pe Netflix, actorul Caleb McLaughlin a vorbit într-un interviu, oferit Apropo de platforma de streaming, despre cum a fost să filmeze în pandemie, despre cum se extinde povestea în noile episoade „Stranger Things”, dar și despre diferența dintre baschetul actual și cel din anii 1980.

Prezentăm mai jos interviul cu Caleb McLaughlin oferit Apropo

Spuneți-ne cum a fost să vă întoarceți pe platourile de filmare pentru sezonul 4 după o pauză atât de lungă.

CALEB MCLAUGHLIN: A fost uimitor. Inițial, am revenit la începutul lui 2020. Nu se întâmpla mare lucru la momentul acela, așa că a fost o revenire obișnuită pentru un nou sezon. Două săptămâni mai târziu, a început pandemia de COVID și a trebuit să luăm o pauză lungă. Dar e mereu minunat să mă întorc pe platourile acestui serial. Lucrez la el de cinci sau deja chiar șase ani. E mereu plăcut să revăd actorii și să stau printre oameni minunați, în acest nou univers „Stranger Things” în care vom păși în acest sezon. Fiecare sezon e diferit. Ador serialul acesta!

 

Spuneți-ne cum se încheie sezonul 3 și de la ce pornește sezonul 4.

MCLAUGHLIN: În ultimul episod din sezonul trei, în timpul unei bătălii finale de la mall-ul Starcourt, Stăpânul minții l-a ucis pe Billy și se bănuiește că și Hopper ar fi murit. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns la finalul sezonului al treilea.

Sezonul al patrulea „Stranger Things” este uriaș, înfricoșător

Ce ne puteți spune despre timpul petrecut alături de ceilalți actori și despre citirea scenariului? Care a fost viziunea fraților Duffer pentru acest sezon?

MCLAUGHLIN: Sezonul patru este diferit. Cu siguranță răspunde la multe întrebări din ultimele câteva sezoane. Frații Duffer nu ne dau prea multe explicații. Ne spun pur și simplu: „Bună! Iată scenariul”, iar noi îl citim. Dar sezonul acesta oferă cu siguranță răspunsuri la multe întrebări pentru mulți oameni și anvergura poveștii crește. Suntem California, în Rusia, în Hawkins, dar și într-o nouă parte din Hawkins, pe care nu am mai văzut-o până acum. Apoi, când citești scenariul, se întâmplă atât de multe lucruri, încât nu știi niciodată încotro ne îndreptăm. Dar avem mare încredere în frații Duffer și în viziunea lor. Știind cum au fost celelalte sezoane, avem certitudinea că acesta le va depăși. E un sezon absolut uriaș. Se întâmplă foarte multe lucruri. E înfricoșător și sunt foarte multe elemente diferite în el.

 

Una dintre cele mai mari schimbări pentru Lucas și pentru grupul central din Hawkins în acest sezon este că au devenit liceeni și lucrurile se schimbă. În ce fază este Lucas?

MCLAUGHLIN: În sezonul acesta, vedem în Lucas o instabilitate cum n-am mai văzut până acum. În primul sezon, părea un puști foarte încrezător, îi plăcea să joace Dungeons & Dragons cu prietenii, n-avea o problemă cu faptul că e un tocilar și ceilalți îl consideră un ciudat. În sezonul acesta, joacă baschet, dar nu cred că lui Lucas îi place de fapt sportul acesta. Cred că încearcă să fie pe placul cuiva. Trece printr-o criză de identitate și cred că asta are de-a face cu contactul cu Lumea Răsturnată și cu experiențele prin care au trecut prietenii lui. Iubita lui, Max, nu mai este la fel de prezentă în viața lui ca în trecut. Se luptă și ea cu proprii demoni și înțelege ce i se întâmplă. Prin urmare, acum încearcă să descopere lucruri care îi plac, dar, de fapt, face lucruri care sunt pe placul altora, nu al lui.

 

Vorbiți-ne despre această nouă dinamică socială din viața lui Lucas. E împărțit între prieteni și acest nou grup de amici din echipa de baschet și încercarea de a se adapta acolo. Trece printr-o criză emoțională, nu?

MCLAUGHLIN: Este liceanul tipic. Trece printr-o criză de identitate și simte că trebuie să se adapteze și să fie cool. I se pare că, dacă face parte dintr-o echipă sportivă sau e sportiv, asta îl face cool. Nici nu cred că îi face plăcere. Încearcă doar să înțeleagă dacă îi plac sau nu lucrurile de felul acesta. Este împărțit între a petrece timpul cu prietenii lui și încercarea de a le face pe plac celorlalți. În plus, simte că, jucând baschet, ar putea să o impresioneze pe fosta iubită, Max, și încearcă să îi atragă atenția.

 

Care sunt reacțiile lui Dustin (Gaten Matarazzo) și Mike (Finn Wolfhard)? Ce cred despre faptul că s-a detașat un pic?

MCLAUGHLIN: Dustin și Mike sunt dezamăgiți de Lucas, pentru că el nu a fost niciodată așa. Lor nu li se părea niciodată cool să faci parte dintr-o echipă sau să fii sportiv. Ei au fost întotdeauna „tocilari și ciudați”. Exact așa se descriu sezonul acesta. Noile preocupări ale lui Lucas nu le sunt deloc pe plac, desigur. Lucas e, de obicei, prietenul împăciuitor, cel care le spune că, deși sunt diferiți, prietenia lor contează foarte mult și n-ar trebui să fie dezbinați. Doar că acum, Lucas și-a găsit lucruri de făcut cu un alt grup de prieteni. Liceul poate pune capăt unor prietenii și cred că cei doi se tem că s-ar putea întâmpla asta și în cazul lor.

„Stranger Things” își extinde granițele, până în Rusia

Vorbiți-ne despre extinderea poveștii dincolo de Hawkins. Avem o intrigă care se țese în Hawkins, dar povestea merge mult mai departe, nu?

MCLAUGHLIN: Sezonul acesta va răspunde multor întrebări ale publicului și fanilor, legate nu doar de sezonul trecut, ci și de celelalte trei. Suntem în Hawkins, desigur, dar Hawkins își extinde granițele. Ajungem în California, în Rusia… E grozav să vezi că Lumea Răsturnată, lumea din „Stranger Things”, e în mai multe locuri. Asta îi conferă originalitate.

 

Care este cea mai interesantă experiență prin care trece Lucas în acest sezon, din punctul dumnavoastră de vedere?

MCLAUGHLIN: Lucas e diferit în acest sezon și asta mi se pare foarte interesant. În general, Lucas e genul de puști stabil, cu capul pe umeri. E genul care zice mereu: „O să fie bine. Ne descurcăm noi. E vorba de familie, de prieteni. O să reușim.” În acest sezon, e mai vulnerabil. În primul sezon, în primul episod, îl vedem foarte vulnerabil în relația cu Mike. Îi spune că s-a săturat să fie ținta agresiunilor celorlalți și apelează la prieteni să îl ajute. Lucas înțelege că nu poate controla totul. Vrea să fie aproape de prietenii lui. Își dorește să fie erou, dar înțelege că, uneori, acest lucru nu este posibil. Uneori, trebuie doar să fie acolo. De aceea este atât de vulnerabil și pierdut. De aceea are o problemă de identitate și încearcă să găsească lucruri care îi plac.

 

Care a fost platoul dumneavoastră preferat din acest sezon?

MCLAUGHLIN: Cred că preferatul meu a fost sala de sport de la Liceul Hawkins, pentru că Lucas este acum în echipa de baschet. Mi-au plăcut tricourile, echipamentul sportiv. Ador baschetul și am purtat numărul opt în amintirea regretatului Kobe Bryant. Acelea au fost secvențele mele preferate. Mi-a plăcut foarte mult să filmez acolo.

 

Cum este atmosfera dintre actori în platou?

MCLAUGHLIN: Sezonul acesta a fost diferit din cauza protocoalelor COVID, astfel încât energia a fost diferită. Nu puteam mânca împreună, a trebuit să păstrăm distanța socială. Am purtat măști, nu ne puteam îmbrățișa și toate celelalte precauții. A fost diferit, dar după ce ne întorceam pe platou și începeam să ne strigăm pe numele personajelor, totul revenea la normal.

 

Ce ne puteți spune despre noii membrii ai distribuției din acest sezon? Cum a fost să pășească și alți oameni în această lume?

MCLAUGHLIN: Am lucrat cu Joseph Quinn, care joacă rolul lui Eddie Munson. E un tip grozav! Îmi place personajul lui. Îmi place să îl văd lucrând. Se vede că e pasionat de ceea ce face și pune mult suflet. Se străduiește ca fiecare dublă să îi iasă cât mai bine cu putință. Îmi place să văd actorii intrând în pielea personajului chiar înainte de o dublă. Când auzi „Motor!”, vezi cum i se schimbă privirea. Îmi place să văd actorii intrând în pielea personajelor și pasiunea și dragostea cu care fac această meserie. Mi-a plăcut să lucrez cu el și alături de grup. E un tip grozav, foarte amuzant. Îmi place să glumesc cu el.

 

Există un moment sau o amintire care se evidențiază de la filmările din acest sezon?

MCLAUGHLIN: Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu Mason Dye, care joacă rolul lui Jason Carver, căpitanul echipei de baschet Hawkins Tigers. Am filmat mult împreună. El îl inițiază pe Lucas în echipă. Mason e un tip grozav. E minunat să-l vezi lucrând. A trebuit să ne adaptăm la stilul anilor ’80, care e foarte diferit de cel de azi. Mason nu știa să joace la început sau știa foarte puțin, dar, după o vreme, făcea furori! Când ne-am întors după pauza aceea de un an, deja știa ce face. Bătea mingea în spate și arunca la coș de aproape. Mi-a plăcut să lucrez cu el. Oricât glumeam noi înainte de scenele serioase, intra imediat în pielea personajului.

 

V-ați antrenat să știți cum să jucați baschet ca în anii ‘80? Ce ne puteți spune despre baschetul de atunci și cel de acum?

MCLAUGHLIN: Baschetul de azi e clar diferit de cel din anii ‘80. Atunci, era mai structurat și erau mai multe reguli de bază. Totul era foarte bine pus la punct. A trebuit să învățăm să jucăm ca liceenii din acea perioadă. Baschetbaliștii liceeni de azi joacă așa cum o făcea Magic Johnson în anii ‘80. E un stil complet diferit. A fost grozav, pentru că e primul sezon în care chiar vedem echipa de baschet în firul narativ principal al serialului. Am mai fost aluzii înainte, dar, în acest sezon, echipa ajunge în prim-plan.

 

Ce ne puteți spune despre fanii „Stranger Things”? Cât de mulți sunt, din câte colțuri ale lumii și cât de uimitor e acest lucru?

MCLAUGHLIN: Fanii „Stranger Things” sunt cei mai grozavi. Îmi place întotdeauna să mă uit la postările în care sunt etichetat pe Instagram și să urmăresc teoriile fanilor. Urmăresc conturile unor fani încă din primul sezon. Chiar adoră acest serial. Deși filmarea unui sezon durează ceva timp, ei au postări zilnice despre „Stranger Things”. Le mulțumesc tuturor pentru toată dragostea și sprijinul lor. De-abia aștept să vadă noul sezon, pentru că le va răspunde la multe întrebări. Povestea se extinde și, urmărind acest sezon, vom înțelege că nu e vorba doar despre Hawkins. Acest sezon va răspunde la multe întrebări.

CITEȘTE ȘI: Trailerul oficial „Stranger Things 4 Volumul 1” a fost lansat (VIDEO)

Foto: Netflix