Iris Knobloch a fost aleasă preşedinta Festivalului de la Cannes. Este prima femeie care va ocupa această funcție

De: Nicoleta Lepădatu / 25.03.2022, 06:55
Iris Knobloch a fost aleasă preşedinta Festivalului de la Cannes. Este prima femeie care va ocupa această funcție

După câteva ore de dezbateri aprinse, Iris Knobloch, fosta șefă WarnerMedia Franța și Germania, a fost aleasă de consiliul de conducere al Festivalului de Film de la Cannes să devină prima femeie președinte, conform publicației Variety. Ea va prelua de la 1 iulie un mandat de trei ani și îi va succeda lui Pierre Lescure, care a fost reales pentru a treia oară în iunie 2020 și intenționează să demisioneze după următoarea ediție.

Viitoarea preşedintă spune într-un comunicat publicat pe site-ul festivalului că se bucură „să-şi consacre întreaga energie strălucirii acestui eveniment planetar, o întâlnire importantă pentru protejarea vieţii culturale într-o lume care, mai mult ca niciodată, are nevoie disperată de cultură”.

Knobloch şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Warner, unul dintre cele mai mari studiouri americane, ale cărui operaţiuni le-a administrat în Franţa, apoi într-o regiune mai mare din Europa până în vara anului trecut.

Este o prezenţă obişnuită în cadrul Festivalului de la Cannes, unde a mijlocit prezenţa a numeroşi cineaşti şi artişti, de la Clint Eastwood („Unforgiven”) la Michel Hazanavicius („The Artist”), Woody Allen, Steven Soderbergh şi George Miller, conform comunicatului.

A participat apoi, în iulie anul trecut, la fondarea şi la conducerea I2PO, un vehicul financiar creat de familia Pinault şi de bancherul şi omul de afaceri francez Matthieu Pigasse, destinat strângerii de fonduri şi investiţiilor în sectorul divertismentului şi a petrecerii timpului liber.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: TikTok devine partener oficial al Festivalului de Film de la Cannes

Filmul „Elvis”, despre legenda rock and roll, va avea premiera mondială la Cannes

„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, va fi proiectat la Cannes