Filmul „Elvis”, despre legenda rock and roll, va avea premiera mondială la Cannes

De: Ana Obretin / 16.03.2022, 09:07
Filmul

„Elvis”, drama lui Baz Luhrmann despre legenda rock and roll, cu Austin Butler („Once Upon a Time in Hollywood”) și Tom Hanks, va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, a confirmat Variety.

Filmul are în prezent data de lansare stabilită pe 24 iunie, ceea ce înseamnă că nu ar putea deschide festivalul decât dacă Warner Bros. Pictures decide să mute premiera pe 17 mai pentru debutul celei de-a 75-a ediții a manifestării.

CITEȘTE ȘI: „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, va fi proiectat la Cannes

Cannes 2021: „Titane”, premiat cu Palme d´Or; Julia Ducournau, abia a doua regizoare care câștigă marele premiu

Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD

Organizatorii Festivalului de la Cannes au introdus o nouă regulă în urmă cu câțiva ani, care impune ca fiecare film prezentat în deschiderea evenimentului să fie lansat în aceeași zi în cinematografele franceze. Luhrmann a deschis anterior festivalul de pe Riviera Franceză cu „Moulin Rouge!”, în 2001, și cu „Marele Gatsby”, în 2013. Pe lângă Butler, care joacă rolul „regelui”, și Hanks, care ]l interpretează pe colonelul Tom Parker, managerul lui Elvis Presley, distribuția îi include pe Olivia DeJonge și Natasha Bassett.

Trailerul a fost lansat luna trecută și a fost foarte apreciat:

Primul film al lui Luhrmann de la „Marele Gatsby”, „Elvis” explorează viața și muzica lui Elvis Presley, văzute prin prisma relației sale complicate cu managerul său enigmatic. Povestea se adâncește în dinamica complexă dintre Presley și Parker, o relație de peste 20 de ani, de la ascensiunea lui până la faima mondială și statutul de star fără precedent, având ca fundal peisajul cultural în evoluție și acea pierderii inocenței în America. În centrul acestei călătorii se află unul dintre cei mai importanți și influenți oameni din viața lui Elvis, Priscilla Presley (DeJonge). Luhrmann a scris scenariul împreună cu Craig Pearce.

Variety scrie că filmul va fi proiectat la Cannes alături de „Top Gun Maverick” și noul film al lui George Miller „Three Thousand Years of Longing”, „Crimes of the Future”, de David Cronenberg, „Broker”, de Hirokazu Kore-eda și „Decision to leave”, de Park Chan-wook, printre altele.

Selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes va fi dezvăluită la o conferință de presă organizată la Paris, în a doua sau a treia săptămână a lunii aprilie. Festivalul este programat să aibă loc în perioada 17 – 28 mai, cu noi sponsori, inclusiv TikTok și Brut, precum și postul public francez, France Televisions.

CITEȘTE ȘI: Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Foto: Profimedia Images