Iron Maiden cântă în București în 2022

De: Ana Obretin / 02.12.2021, 08:15
Iron Maiden cântă în București în 2022

Legendara trupă britanică Iron Maiden va susține un concert la Romexpo din București pe 26 mai 2022.

Biletele vor fi puse în vânzare pe 6 decembrie, la ora 10:00, pe iabilet.ro iar primele 500 din fiecare categorie au preț earlybird. Membrii Fan Clubului Iron Maiden au acces la bilete mai devreme. Invitații speciali la București sunt germanii de la Lord Of The Lost, care vor cânta în deschiderea concertului. Evenimentul va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia.

CITEȘTE ȘI: Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, s-a tratat de cancer şi speră într-un miracol

Trupa Iron Maiden va lansa propriul brand de bere

Show-ul a fost deja văzut de aproape două milioane de fani din întreaga lume, fiind considerat atât de aceștia, cât și de jurnaliștii de profil una dintre cele mai extravagante și spectaculoase interpretări live din punct de vedere vizual, cuprinzând hituri din întreaga carieră a formației.

Concertul din 2022 va cuprinde și piese de pe noul album de studio, „Senjutsu”. Formația a urcat pe scenă cel mai recent în Romania în 2016, deci acum va fi pentru prima oară când fanii români vor putea fi martori la show-ul Legacy si vor auzi în premieră live piese ale trupei.

Managerul Iron Maiden, Rod Smallwood, a declarat: „Vara viitoare vom putea în cele din urmă să susținem marele turneu pe stadioanele din Europa pentru Legacy of the Beast, care trebuia să aibă loc în 2020 și care a fost reprogramat de două ori. Suntem încântati să adăugam la acest turneu câteva dintre marile orașe din Europa de Est, reușind să ajungem și în Ucraina, unde nu am cântat niciodata. Vom face cîteva modificări pentru producția scenică și setlist, pentru a include și piese de pe noul album, ‘Senjutzu’, lucru ce va transforma Legacy of the Beast într-un show mai spectaculos decât versiunea originală. Dar să fiți siguri că vom include toate hiturile și elementele originale ale turneului, precum Spitfire, Icarus, Hell, aruncătoare de flăcări, elemente pirotehnice și nu numai. În același timp, vom adăuga elemente noi, iar Trooper Eddie va avea o competiție serioasă în noua ‘lume’ Senjutsu pe care am gândit-o”.

Solistul Iron Maiden, Bruce Dickinson, a adăugat: „Abia așteptăm să ne întoarcem în Europa anul viitor și este grozav că am putut să adăugăm Bucureștiul și celelalte concerte din Europa de Est, orașe mari cu fani grozavi. Sunt entuziasmat pentru noile schimbări ale producției scenice și abia aștept ca toată lumea să vadă ce le-am pregătit. Întreaga formație s-a bucurat de turneul Legacy, iar acum abia așteptăm să ne întoarcem la drum, să cântăm live, să ne distrăm și să ne reîntâlnim cu toata lumea”.

După concerte susținute în fața a milioane de oameni din întreaga lume, după 17 albume de studio și zeci de discuri de platina și de aur, Iron Maiden și-a câștigat un loc în istoria muzicii, nu doar a genului heavy metal. Cu 46 de ani de activitate, Iron Maiden este una dintre cele mai influente formații din istorie, muzica sa conturând de la trupe ca Metallica, Slayer, Anthrax până la Avenged Sevenfod, Ghost, Trivium și Slipknot, doar pentru a numi câteva, însă influența Maiden se extinde și asupra formațiilor din zona de metal extrem, precum Death, My Dying Bride, Moonspel, Cannibal Corpse și Sepultura.

„Senjutsu” este cel mai bine plasat disc în US Billboard al trupei și a ajuns pe poziția 3, depășind clasicele „Powerslave” și „Number Of The Beast”. În plus, „Senjutsu”, lansat în septembrie, a ajuns pe prima poziție în peste 15 topuri din întreaga lume, dominând clasamentele din Europa.

Biletele sunt puse în vânzare în 3 categorii, iar în earlybird au prețuri de 399 de lei (Aces High, în fața scenei), 339 de lei (The Beasts, în spatele acesteia) și 259 de lei (Troopers). Ulterior, prețurile vor crește. La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adauga comisionul de emitere de 15 lei. În total sunt disponibile doar 15.000 de bilete. Pentru detalii pot fi consultate site-urile bestmusic.ro, metalhead.ro și pagina de Facebook event.

Concertul Iron Maiden în România este un eveniment Metalhead/ BestMusic Live Concerts powered by ROCK FM.

CITEȘTE ȘI: Trupa metal Moonspell va susține două concerte în România în 2022

Sting va concerta la Cluj-Napoca anul viitor, pe 15 martie

Foto: Ia Bilet