Isabelle Huppert va juca în thrillerul politic „The Sitting Duck”, în regia lui Jean-Paul Salome

De: Nicoleta Lepădatu / 10.01.2022, 16:27
Isabelle Huppert va juca în thrillerul politic „The Sitting Duck”, în regia lui Jean-Paul Salome

Isabelle Huppert, actriţă nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul „Elle”, va lucra din nou cu regizorul francez Jean-Paul Salomé („Mama Weed”) pentru thrillerul politic „The Sitting Duck”, conform publicației Variety.

Filmul, produs de Bertrand Faivre pentru Le Bureau şi co-produs de Bettina Brokemper pentru Heimatfilm, beneficiază de o distribuţie remarcabilă, din care fac parte Benoit Magimel, Marina Fois, Alexandra Maria Lara, Grégory Gadebois şi François-Xavier Demaison.

Lungmetrajul este bazat pe o poveste adevărată, pe o Erin Brockovich europeană, după cum au descris-o distribuitorii filmului.

Aflat în pre-producţie, proiectul este o adaptare a romanului „La Syndicaliste” scris de Caroline Michel-Aguirre.

Salomé, care a scris scenariul cu Fadette Drouard, a spus că a simţit imediat potenţialul cinematografic al acestei anchete „incredibile” plasate în lumea puterii nucleare şi a politicii.

Cineastul a mai realizat filme ca „Playing Dead”, „The Chameleon”, „Female Agents” şi „Arsène Lupin”.

Isabelle Huppert a mai jucat în „Mama Weed” al lui Salomé, ca translator franceză – arabă pentru poliţia pariziană anti-drog. Acum, actriţa franceză va fi Maureen Kearney, informatoare care este găsită în casa ei, legată de un scaun, cu litera „A” crestată pe abdomen. Traumatizată, ea nu îşi aminteşte atacul, iar investigaţia dezvăluie elemente ce o fac pe femeie să devină suspect.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Isabelle Huppert va primi Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalului de Film de la Berlin 2022

Starul din ”Lupin”, Omar Sy, colaborează iar cu Gaumont pentru drama de război ”Father & Soldier”