James Cameron ar putea să-i „paseze ștafeta” unui alt regizor după „Avatar 3”

De: Nicoleta Lepădatu / 05.07.2022, 09:21
James Cameron ar putea să-i „paseze ștafeta” unui alt regizor după „Avatar 3”

Deși James Cameron a fost profund implicat în dezvoltarea continuărilor pentru blockbuster-ul său din 2009 „Avatar” de mai bine de un deceniu, regizorul a spus că se gândește să lase în urmă lumea Pandorei pentru alte proiecte.

Prima continuare „Avatar”, intitulată „The Way of Water”, urmează să apară în cinematografe pe 16 decembrie. Un al treilea film din seria „Avatar” a fost filmat în același timp cu „The Way of the Water” și se preconizează că se va lansa în 2024.

În timp ce James Cameron are cu siguranță o viziune despre mai multe povești „Avatar” după cele două filme, s-ar putea să nu fie la cârma pentru următoarele. Regizorul a spus într-un interviu pentru Empire că se gândește să lase franciza în mâinile altui regizor după ce va termina munca la a treia parte.

„Filmele cu Avatar sunt genul care te consumă”, a spus Cameron. „Am și alte proiecte pe care le dezvolt și care sunt interesante. Cred că, în cele din urmă, în timp – nu știu dacă asta e după Avatar trei sau după patru – voi dori să predau ștafeta unui regizor în care am încredere că îl va prelua, ca să pot  să fac și alte lucruri de care sunt interesat. Sau poate nu. Nu știu.”

Chiar și așa, Cameron și-a exprimat entuziasmul cu privire la potențialul de a urmări planul său măreț pentru saga „Avatar” și cum se va realiza.

„Filmul patru va reprezenta un hop. Este o provocare încă de pe acum. De fapt, sper să reușesc. Dar depinde de cum va fi piața”, a spus Cameron. „Trei este deja filmat, așa că iese indiferent ce s-ar întâmpla. Sper cu adevărat să ajungem să facem patru și cinci pentru că, în cele din urmă, este o poveste mare.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Avatar: The Way of Water”: Primele imagini cu Kate Winslet în rolul unei războinice Na’vi