Joey Jordison, membru fondator al trupei Slipknot, a murit. Bateristul avea 46 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 28.07.2021, 08:34
Joey Jordison, membru fondator al trupei Slipknot, a murit. Bateristul avea 46 de ani

Joey Jordison, cofondator și baterist al trupei hard rock Slipknot, a murit, potrivit unui comunicat dat de familia sa. Cauza  decesului nu a fost dezvăluită, deși declarația spune că a murit „liniștit în somn”. Joey Jordison avea 46 de ani.

„Vă împărtășim cu inima frântă vestea că Joey Jordison, baterist prolific, muzician și artist excepțional a murit liniștit în somn pe 26 iulie 2021. Avea 46 de ani”, scrie în comunicat. „Moartea lui Joey ne-a lăsat cu inimile goale și sentimente de întristare de nedescris. Cei care l-au cunoscut pe Joey îi știu inteligența sclipitoare, personalitatea blândă, inima uriașă și dragostea pentru toate lucrurile legate de familie și de muzică.” Familia lui Joey a cerut ca prietenii, fanii și mass-media să îi respecte nevoia de intimitate și pace în acest moment incredibil de dificil.

La câteva ore de la anunț, trupa a postat o simplă imagine neagră pe rețelele sale sociale.

Jordison a pus bazele trupei în 1995, împreună cu percuţionistul Shawn Cruhan şi basistul Paul Gray. Patru ani mai târziu, grupul heavy metal a lansat albumul omonim de debut, care i-a adus recunoaşterea. Trupa a ajuns, în timp, în topul american mainstream şi a fost premiată cu Grammy.

Slipknot este cunoscută pentru stilul muzical agresiv şi apariţiile scenice groteşti.

Jordison a fost parte din grup până în 2013. În ultimii ani, el a dezvăluit că a părăsit trupa după ce a fost diagnosticat cu o formă de scleroză multiplă.

Nathan Jonas Jordison, născut în 1975, în Des Moines (Iowa), a spus că a primit primul set de tobe de la părinţi pe când avea vârsta de 8 ani. Primul proiect muzical din care a făcut parte, Pale Ones, a devenit Slipknot.

Jordison a mai colaborat cu Murderdolls, Metallica, Korn şi Rob Zombie.

Decesul lui vine la 11 ani după cel al lui Paul Gray, membru fondator Slipknot, cauzat de o supradoză de droguri.

Foto: YouTube

CITEȘTE ȘI: Maximum Rock Festival 2021, în septembrie, la Arenele Romane din București