John Malkovich va juca rolul faimosul dirijor român Sergiu Celibidache în filmul „The Yellow Tie”

De: Nicoleta Lepădatu / 18.09.2021, 13:19
John Malkovich va juca rolul faimosul dirijor român Sergiu Celibidache în filmul

John Malkovich (“The New Pope”) va interpreta rolul legendarul dirijor român Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat “The Yellow Tie”, conform publicației Variety.

Bazat pe un scenariu scris de către fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și James Olivier („Octav”), filmul va explora viața lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat alternativ un geniu și un nebun de către lumea muzicii clasice. Serge Ioan Celebidachi („Octav”) va regiza lungmetrajul.

Srgiu Celibidache, născut în România, a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a dezvăluit că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După perioade în care nu a avut unde locui, a câștigat în cele din urmă un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și unul dintre dirijorii cerelebri ai secolului XX. Era renumit pentru că refuza să lanseze înregistrări ale muzicii sale, despre care pretindea că nu ar avea același efect în afara unei săli de concert.

Lungmetrajul va fi filmat în România în primăvara vara anului 2022, John  Malkovich interpretând rolul lui Celibidache în ultimii ani ai compozitorului. Distribuția este încă în desfășurare pentru o versiune mai tânără a muzicianului. Des Hamilton („JoJo Rabbit”) este cel care se ocupă de casting.

„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich. „Un talent unic și singular, este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii săi ani de viață va fi o călătorie provocatoare și fascinantă. ”

„The Yellow Tie” este o coproducție internațională Oblique Media Film și Celi Films din Marea Britanie.

Producători vor fi Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Radoaie și James Olivier.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Quavo va juca alături de John Malkovich și Robert De Niro în “Wash Me in the River”