Johnny Depp, premiat pentru întreaga carieră la San Sebastian

De: Ana Obretin / 09.08.2021, 15:26
Johnny Depp, premiat pentru întreaga carieră la San Sebastian

Johnny Depp va primi premiul Donostia din partea organizatorilor Festivalului de Film de la San Sebastian, în semn de recunoaștere pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea cinematografiei.

Anunțul ar putea stârni controverse, pentru că, deși Depp este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni actori din lume, acesta a ținut prima pagină a ziarelor în ultimii ani mai degrabă cu incidentele din viața personală. În toamna anului trecut, el a pierdut procesul intentat pentru calomnie publicației britanice The Sun, care a publicat un titlu prin care l-a numit “bătăuș de femei”. După ce a pierdut acest proces, Johnny Depp a fost eliminat și din distribuția francizei „Fantastic Beasts”, bazată pe romanele lui J. K. Rowling. Mai recent, „Minamata”, un alt proiect în care Depp ar fi trebuit să joace rolul principal, ar fi fost îngropat de MGM pentru a evita controversa din jurul actorului, acuzat de fosta soție, actrița Amber Heard, de violență domestică.

Se pare că, totuși, organizatorii festivalului spaniol nu s-au lăsat descurajați. Aceștia consideră că Depp este „unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai cinematografiei contemporane”. Depp va primi premiul Donostia la San Sebastian pe 22 septembrie. Anul trecut, trofeul i-a fost acordat actorului Viggo Mortensen, care și-a prezentat atunci la festival și debutul în regie, „Falling”.

Premiul Donostia este acordat din 1986, prima vedetă onorată fiind actorul Gregory Peck. Printre laureați se numără Glenn Ford (1987), Bette Davies (1989), Lauren Bacall (1992), Anthony Hopkins (1998), Glenn Close (2011), Antonio Banderas și Meryl Streep (2008), Penélope Cruz, Donald Sutherland și Costa-Gavras (2019).

Cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian va avea loc în perioada 17 – 25 septembrie. În 2020, marele premiu al evenimentul a fost acordat peliculei „Beginning”, lungmetrajul de debut al regizoarei georgiene Dea Kulumbegashvili.

CITEȘTE ȘI: Cariera distrusă a lui Johnny Depp va fi subiectul a trei documentare

Apelul lui Johnny Depp la procesul contra The Sun, care l-a descris drept „bătăuș de femei”, respins în instanță

„Blue Moon”, debutul în regie al actriței Alina Grigore, este în competiție la San Sebastian

Foto: Profimedia Images