Johnny Depp, un al doilea proces de calomnie cu fosta soţie

De: Nicoleta Lepădatu / 18.08.2021, 17:52
Johnny Depp, un al doilea proces de calomnie cu fosta soţie

Deși a pierdut în fața justiției din Marea Britanie, Johnny Depp va apărea într-un al doilea proces de calomnie prin care va încerca să demonstreze că nu a abuzat-o fizic pe fosta soţie Amber Heard.

Un judecător din Virginia a hotărât că decizia din noiembrie în procesul lui Depp împotriva publicaţiei The Sun, pierdut de actor, nu poate împiedica desfăşurarea unui alt proces cu fosta soţie Heard în legătură cu un editorial pe care ea l-a semnat în The Washington Post.

În acel articol din decembrie 2018, actriţa a scris: „Am devenit o figură publică ce reprezintă abuzul domestic şi am simţit forţa şi furia femeilor care au puterea să vorbească”.

Acel proces din Virginia era de aşteptat să ajungă în instanţă primul, dar din cauza amânărilor, cazul din Marea Britanie a fost judecat primul.

Pe 2 noiembrie 2020, actorul din „Edward Scissorhands” şi „Pirates of the Caribbean”, a pierdut procesul de defăimare la Londra contra News Group Newspapers (NGN), societatea care editează The Sun. Bazându-se în special pe declaraţiile actriţei, The Sun a invocat 14 episoade violente, publicate într-un articol din aprilie 2018, toate contestate de Depp.

După trei săptămâni de audieri, în iulie, în care a dezvăluit detalii din viaţa conjugală a cuplului, judecătorul Andrew Nicol a tranşat în favoarea tabloidului. El a estimat în judecata sa că afirmaţiile The Sun au fost „substanţial adevărate” căci „mare parte din presupusele agresiunile au fost probate”.

După refuzul judecătorului de a-i permite să facă apel, Johnny Depp a sesizat Curtea de Apel. Dar pentru a obţine un al doilea proces, avocaţii actorului vor fi nevoiţi să se bazeze pe noi dovezi care nu au fost prezentate în primă instanţă, a precizat la începutul lui februarie judecătorul Nicholas Underhill.

Depp a fost obligat să facă şi plata iniţială către NGN de aproximativ 630.000 de lire sterline, cheltuieli de judecată.

Odată cu pierderea procesului, Depp a părăsit franciza „Fantastic Beasts”, după ce i-a fost cerut să demisioneze. El a interpretat rolul vrăjitorului Gellert Grindelwald în seria de filme a Warner Bros. Depp a filmat o singură scenă pentru al treilea film, însă va primi întreg onorariul.

Johnny Depp şi Amber Heard s-au întâlnit pe platourile de filmare la „Rhum Express” în 2011, înainte de a se căsători în februarie 2015, la Los Angeles, în California. Cuplul a divorţat cu scandal în 2017. Actriţa a evocat atunci „anii” de violenţe „fizice şi psihologice”, acuzaţii respinse de Johnny Depp.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Johnny Depp susține că este boicotat de Hollywood

Tags: