Joseph „Dusty” Hill, de la ZZ Top, a murit. Basistul avea 72 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 29.07.2021, 07:07
Joseph „Dusty

Joseph Dusty” Hill, basistul trupei ZZ Top de peste 50 de ani, a murit, a confirmat reprezentantul grupului. Nu a fost precizată cauza decesului.

Solistul şi chitaristul Billy Gibbons şi bateristul Frank Beard au transmis: „Suntem întristaţi de vestea primită azi că al nostru Compadre, Joseph Dusty” Hill, a murit în somn, în casa lui din Houston, Texas. Noi şi fanii ZZ Top din întreaga lume vom simţi lipsa prezenţei tale de neclintit, a bunătăţii şi angajamentului continuu. Vom fi mereu legaţi de acel «Blues Shuffle in C». Îţi va fi simţită lipsa, amigo”.

La începutul acestei luni, Gibbons și Beard au urcat pe scenă fără Joseph Hill, pentru prima dată în mai bine de 50 de ani, afirmând că basistul a fost nevoit să primească asistență medicală „pentru o problemă la șold”, potrivit unui comunicat, deși boala sa era aparent mai gravă decât au lăsat aceștia să se înțeleagă. „La solicitarea lui Dusty, spectacolul trebuie să continue!”.

ZZ Top, înfiinţată în 1969, în Houston, Texas, este o trupă blues-Southern rock. Devenită celebră în formula Billy Gibbons (voce, chitară), Frank Beard (tobe) şi Dusty Hill (bas, clape), trupa a lansat 15 albume de studio, care au fost vândute în peste 25 de milioane de copii doar în Statele Unite.

Hill s-a născut în Dallas, în 1949 şi a cântat, în timpul şcolii, la violoncel, fapt care a făcut facilă trecerea spre bas. El, împreună cu fratele Rocky, chitarist, şi Beard cântau în trupe locale precum Warlocks, The Cellar Dwellers şi American Blues, având acelaşi circuit cu trupa lui Gibbons, Moving Sidewalks.

Cei doi fraţi au renunţat să cânte împreună, din cauza unor diferenţe creative, iar Hill şi Beard s-au mutat în Houston, unde s-au reunit cu Gibbons în ZZ Top.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Joey Jordison, membru fondator al trupei Slipknot, a murit. Bateristul avea 46 de ani