„Jurassic World: Dominion” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 13.06.2022, 09:19

Lungmetrajul „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 143 de milioane de dolari.

În ciuda recenziilor negative, cel de-al șaselea film din saga dinozaurilor de la Universal a avut un weekend prolific în America de Nord. Aceasta este doar a treia oară de la debutul pandemiei când vânzările de bilete din Top 10 au depășit pragul de 200 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai frumoase filme despre muzică, din anii 2000 (Video)

Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Acest lucru se datorează și popularității de durată a filmului „Top Gun: Maverick”, care a ocupat locul al doilea weekendul trecut. Superproducția cu Tom Cruise în rolul principal a avut încasări de 50 de milioane de dolari în America de Nord, în al treilea weekend de la premieră.

Filmul „Jurassic World: Dominația” are acțiunea situată la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc și vânează, în întreaga lume, alături de oameni. Actualul echilibru fragil va redesena viitorul, dar mai ales va stabili dacă omul poate rămâne în vârful lanțului trofic. Pelicula este regizată de Colin Trevorrow, iar din distribuție fac parte Daniella Pineda, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern.

Vezi trailerul mai jos:

Poziția a treia în box office-ul nord-american de weekend este ocupată de „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi și cu actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor în distribuție. Filmul, în coborâre cu un loc față de săptămâna trecută, a avut încasări de 4,88 de milioane de dolari de vineri până duminică.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: producția Disney „The Bob’s Burgers Movie” (2,33 de milioane de dolari), animația „The Bad Guys” (2,24 de milioane de dolari) „Downton Abbey: A New Era” (1,65 de milioane de dolari), „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (1,27 de milioane de dolari), „Firestarter” (819.740 de dolari), „Sonic the Hedgehog 2”, cu Idris Elba  în rolul lui Knuckles, care a avut încasări de 710.316 dolari, și comedia indiană „Ante Sundharaniki” (620.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images