Justin Timberlake și-a vândut catalogul muzical companiei Hipgnosis

De: Nicoleta Lepădatu / 26.05.2022, 14:19
Justin Timberlake și-a vândut catalogul muzical companiei Hipgnosis

Justin Timberlake, unul dintre cei mai de succes cântăreți pop din ultimii 20 de ani, și-a vândut catalogul muzical companiei Hipgnosis Song Management, conform unui anunț făcut de reprezentanții acesteia.

Hipgnosis a achiziționat 100% din toate drepturile de autor ale lui Justin Timberlake, proprietatea și interesele financiare ale compozitorului și cântărețului din veniturile din spectacolele publice și din catalogul de compoziții muzicale scrise de Justin Timberlake, potrivit anunțului. De asemenea, în vânzarea către Hipgnosis sunt incluse și drepturile de administrare la nivel mondial asupra compozițiilor, sub rezerva termenului rămas al drepturilor de administrare ale Universal Music, care expiră în 2025. Alți termeni ai acordului, printre care suma cu care s-a încheiat tranzacția, nu au fost dezvăluiți.

Achiziția a fost făcută în numele Hipgnosis Songs Capital, un parteneriat între Hipgnosis Song Management și fonduri gestionate de Blackstone.

Timberlake a vândut peste 150 de milioane de albume – 88 de milioane ca artist solo și 70 de milioane cu „Nsync – și a câștigat 10 premii Grammy din 39 de nominalizări, 11 MTV Video Music Awards, 20 ASCAP Pop Music Awards, 10 Teen Choice Awards, Contemporary Icon Award al Songwriters Hall of Fame, patru premii Primetime Emmy, o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun cântec original” și o diplomă onorifică de doctor în muzică de la Berklee College of Music, printre multe alte distincții.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bob Dylan și-a vândut catalogul muzical înregistrat companiei Sony  

Catalogul muzical al lui David Bowie, vândut Universal pentru 250 milioane de dolari