Lady Gaga, premiată de criticii din New York pentru rolul din „House of Gucci”

De: Ana Obretin / 04.12.2021, 09:24
Lady Gaga, premiată de criticii din New York pentru rolul din

Lady Gaga a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul din „House of Gucci”, din partea New York Film Critics Circle.

Criticii newyorkezi au desemnat „Drive My Car” cel mai bun film din 2021. Filmul japonez, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes, se bazează pe romanul omonim scris de Haruki Murakami. Road movie al scenaristului-regizor Ryusuke Hamaguchi, acesta explorează dragostea, pierderea, durerea și vindecarea.

„The Power of the Dog”, de Jane Campion, a câștigat trei premii, pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor (Benedict Cumberbatch) și cel mai bun actor în rol secundar (Kodi Smit-McPhee).

Kathryn Hunter din „The Tragedy of Macbeth” a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

CITEȘTE ȘI: NBR Awards: Paul Thomas Anderson, premiat pentru regie și cel mai bun film, „Licorice Pizza”

După ce a fost desemnat, joi, cel mai bun film din 2021 de National Board of Review, „Licorice Pizza” a fost premiat de New York Film Critics Circle pentru cel mai bun scenariu.  Prestigioasa organizație a mai premiat „The Mitchells vs. the Machines”, desemnată cea mai bună animație, „West Side Story” (cea mai bună imagine), „The Los Daughter” (cel mai bun debut), „The Worst Person in the World” (cel mai bun film străin), „Flee” (cel mai bun film de non-ficțiune).

Anul trecut, organizația a desemnat „First Cow”, de Kelly Reichardt, cel mai bun film, scrie The Hollywood Reporter.

New York Film Critics Circle, fondat în 1935, este una dintre cele mai vechi organizații de critici de film, iar membrii săi reprezintă publicații tipărite și online. Premiile acordate de organizație oferă indicii despre viitorii câștigători de Oscar. Gala Academiei de film americane va avea loc anul viitor pe 27 martie.

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga, Jared Leto, Mădălina Ghenea, apariții uluitoare la premiera „House of Gucci”

Foto: Profimedia Images