NBR Awards: Paul Thomas Anderson, premiat pentru regie și cel mai bun film, „Licorice Pizza”

De: Ana Obretin / 03.12.2021, 10:48
NBR Awards: Paul Thomas Anderson, premiat pentru regie și cel mai bun film,

Paul Thomas Anderson a primit premiile pentru cel mai bun film („Licorice Pizza”) și cel mai bun regizor din partea National Board of Review (NBR). Premiile acordate de organizația de film americană sunt un indicator excelent pentru viitorii nominalizați la trofeele Oscar. 

Filmul „Licorice Pizza”, bazat vag pe adolescența producătorului de film Gary Goetzman, în anii 1970, îl are ca personaj principal pe tânărul Gary Valentine, care, pe măsură ce se maturizează, vrea să lanseze o afacere cu paturi cu apă. Liceanul se îndrăgostește de o fată ceva mai în vârstă, de 20 de ani, Alana. În filmul realizat pe peliculă de 35 mm joacă starul rock indie Alana Haim și Cooper Hoffman, ambii debutanți pe marele ecran. De altfel, cei doi actori au primit din partea National Board of Review premiile pentru debut, scrie Deadline.

Organizația i-a mai premiat pe Will Smith, desemnat cel mai bun actor, pentru „King Richard”, și pe nou-venita Rachel Zegler, numită cea mai bună actriță, pentru „West Side Story”, de Steven Spielberg.

CITEȘTE ȘI: Premiile Academiei de Film Europene: Radu Jude și coproducția românească „Quo Vadis, Aida?” printre nominalizări

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin l-a primit Aunjanue Ellis, pentru „King Richard”, filmul despre Richard Williams, tatăl surorilor Venus și Serena Williams. Iar Ciarán Hinds a primit premiul pentru rol secundar masculin, cel din drama „Belfast”, de Kenneth Branagh, inspirată de copilăria regizorului britanic.

„A Hero”, de Asghar Farhadi, a primit premiile pentru cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original, „Encanto” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animație, iar „Summer of Soul”, de Questlove, cel mai bun documentar. „The Tragedy of MacBeth”, de Joel Coen, cu Denzel Washington și Frances McDormand, a primit premiile pentru cel mai bun scenariu adaptat și cea mai bună imagine.

National Board of Review (NBR) este o organizație compusă din experți ai industriei cinematografice și ai instituțiilor de reglementare în domeniu și, de obicei, aceste premii sunt un indicator excelent pentru viitorii nominalizați la trofeele Oscar din anul respectiv. În ultimii 30 de ani, câștigătorul premiului NBR pentru cel mai bun film a primit ulterior și o nominalizare la Oscar la aceeași categorie, cu câte o excepție la fiecare deceniu – „A Most Violent Year”, din 2014, Quills”, din 2000, și „Gods and Monsters”, din 1998, potrivit Variety.

Anul acesta, premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei „Da 5 Bloods”, de Spike Lee.

Laureații vor fi sărbătoriți într-o gală care va avea loc pe 11 ianuarie. 

CITEȘTE ȘI: Brit Awards: premiile industriei muzicale britanice vor fi neutre ca gen

„Moulin Rouge! The Musical”, de Baz Luhrmann, a primit 10 premii Tony

Foto: Profimedia Images