Lentilele de contact cu purtare prelungita

Apropo.ro / 21.05.2008, 12:00
Lentilele de contact cu purtare prelungita
Vrei sa mai schimbi ceva la tine si ai dori sa incepi cu ochelarii. Poti alege de acum lentilele de contact cu purtare prelungita.

Vrei sa mai schimbi ceva la tine si ai dori sa incepi cu ochelarii. Nu trebuie sa ii arunci ci ii poti inlocui. Libertatea de alegere si schimbare, nevoie si preferinte, iti este oferita de lentilele de contact cu purtare prelungita.

Nu trebuie sa iti mai faci probleme ca ai stat deja prea mult cu ele si te poti irita. Lentilele de contact sunt puse la dispozitia ta in doua variante: purtare zilnica si le scoti seara, si lentile dispozabile sau cu purtare prelungita.

Lentilele de contact de o luna de zile sau cele cu purtare continua sunt realizate dintr-un material de hidrogel silicon. Acestea reduc riscul dezvoltarii infectiilor si te protejezi de radiatiile UV. Daca practici un sport, lentilele de contact cu purtare permanenta iti protejeaza ochii in timpul sportului (si nici nu se aburesc).

Daca vrei sa le folosesti nu uita ca trebuie sa nu te incomodeze la purtare, nu te joci cu ochii tai. Nu trebuie sa simti usturime, vreo jena, iar marimea lentilei sa fie cea corecta si potrivita. Trebuie sa te simti confortabil cand le porti.

"Lentilele de contact cu purtare prelungita iti permit o mai buna oxigenare a corneei, cu peste 40% mai mare decat in cazul celor zilnice" ne informeaza Dr. Ionut Costache.

La noi le poti gasi la producatori precum Bausch & Lomb, CIBA Vision, Johnson & Johnson, CooperVision si Sauflon Pharmaceuticals Ltd.