Macy Grey și Michael Bolton vor participa la versiunea americană a Eurovision

De: Ana Obretin / 05.03.2022, 10:07
Macy Grey și Michael Bolton vor participa la versiunea americană a Eurovision

Noua versiune americană a Eurovision Song Contest, American Song Contest, și-a dezvăluit line up-ul inaugural. Anunțat inițial în 2020, noul concurs trebuia să debuteze în februarie, dar a fost amânat de NBC.

Concursul va oferi „performanțe muzicale originale, care reprezintă toate cele 50 de state, cinci teritorii ale SUA și capitala națiunii, cu artiști concurând pentru premiul pentru cel mai bun cântec original, într-un spectacol grandios”, a transmis NBC.

CITEȘTE ȘI: Eurovision România: Premiu de 5.000 de euro pentru fanii care își votează favoritul

Ucraineanca Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, invitată de onoare la finala selecției naționale

În timp ce concursul original Eurovision este cunoscut pentru că le dă șansa de a străluci artiștilor emergenti, versiunea americană include câțiva artiști foarte cunoscuți, printre care se numără Macy Grey, Sisqó, Michael Bolton și Jewel.

Spectacolul va fi găzduit de Snoop Dogg și Kelly Clarkson. Competiția va începe pe 21 martie, iar marea finală va avea loc pe 9 mai – chiar înainte de cea de la Torino. Emisiunea muzicală American Song Contest este în parteneriat cu Atlantic Records, cu piese originale care urmează să fie lansate săptămânal.

Între timp, concursul Eurovision 2022 va avea loc la PalaOlimpico din Torino, Italia, iar marea finală va avea loc pe 14 mai. Ediția de anul trecut a fost câștigată de trupa italiană Måneskin. Săptămâna trecută, Rusiei i s-a interzis să concureze la Eurovision, pe fondul atacurilor militare declanșate de această țară asupra Ucrainei săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI: Mika și Laura Pausini vor fi gazdele Eurovision 2022, în Italia

Foto: Profimedia Images