„Mad Max”: Câteva aspecte despre Furiosa care nu trebuie ignorate

De: Loredana Toma / 15.05.2021, 10:04

“Mad Max: Fury Road”, în regia lui George Miller, este considerat unul dintre cele mai bune filme de acțiune care au fost create vreodată.

Într-un top 100 realizat de IndieWire, filmul ocupă locul al nouălea, iar motivul principal al succesului său este personajul Furiosa, interpretat de Charlize Theron. Furiosa este o adevărată eroină a poveștii, căpitan de război înzestrată cu inteligență și curaj și bine antrenată pentru orice fel de conflicte. 

Viitorul aduce o nouă poveste a personajului, de data aceasta Anya Taylor Joy dând viață Furiosei pe ecrane. Filmările vor începe anul următor și lansarea este plănuită pentru 23 iunie 2023, iar mai jos sunt câteva aspecte ce merită să fie știute în legătură cu aceasta, potrivit IndieWire.

În primul său interviu după obținerea rolului, Anya Taylor Joy, cunoscută mai ales pentru interpretarea lui Beth Harmon din miniseria “The Queen’s Gambit”, a declarat că “nici nu visează să egaleze performanța lui Charlize Theron din filmul original”, pentru că partitura acesteia este “inegalabilă”. “Prima oară am fost îndrăgostită de mintea și imaginația creatorilor acestei povești, apoi de interpretarea lui Charlize Theron. Nici nu visez să-i calc pe urme în noul rol, pentru că ceea ce a făcut Charlize este unic și de neegalat. Trebuie să vin cu ceva nou, dar sunt extrem de fericită, pentru că dintotdeauna mi-am dorit un rol care să-mi solicite totul, mintea, corpul, creativitatea. Deja visez la Furiosa”, a spus Taylor Joy.

Theron: ”M-a cam durut sufletul să renunț la Furiosa, dar mă gândesc mereu la ea”

Pe de altă parte, Theron a precizat pentru The Hollywood Reporter, anul trecut, că renunțarea la Furiosa “este un aspect greu de digerat”. “Îl iubesc și îl respect pe George Miller și am încredere în ideile lui. În același timp, mi se cam rupe sufletul să renunț. Mă bucur, totuși, că am contribuit la nașterea acestui personaj, la care mă voi gândi mereu”, a spus actrița.

Deși nu au fost dezvăluit prea multe aspecte despre noua poveste, fanii speculează că Furiosa își va pierde unul dintre brațe, iar povestea se va desfășura pe parcursul mai multor ani.

De altfel, filmul se anunță a fi una dintre superproducțiile filmate în Australia, cu un buget de 350 milioane de dolari alocat.

În altă ordine de idei, filmul vine cu o întârziere atât de mare, de șase ani, pentru că Miller și Warner Bros. au fost implicați într-o lungă luptă în justiție, din cauza faptului că studioul n-a vrut să-i plătească regizorului un bonus de 9 milioane de dolari pentru că acesta s-a descurcat cu un buget mai mic pentru „Fury Road”. 

CITEȘTE ȘI: George Miller va regiza o continuare a filmului „Mad Max: Drumul furiei”

Va juca în alte trei filme din franciza „Mad Max”! Actorul Tom Hardy: „Nu am fost niciodată atât de încântat de un rol!”

Foto: Profimedia Images