Madonna face din nou apel la americani pentru interzicerea armelor în SUA

De: Loredana Toma / 19.04.2021, 17:10
Madonna face din nou apel la americani pentru interzicerea armelor în SUA

Madonna a făcut din nou apel la americani, printr-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Instagram, “să trateze controlul armelor la fel de serios cum este tratată vaccinarea”, după ce tinerii Adam Toledo, în vârstă de 13 ani, și Daunte Wright, de 20 de ani, au fost împușcați mortal de poliție.

Toledo a fost împușcat de un polițist din Chicago pe 29 martie, după ce a fost urmărit pe o alee de acesta, iar Wright a fost ucis de un on al legii din Minnesota, pe 11 aprilie, în timpul unui control de rutină, în trafic. Ambele decese au stârnit furie și au dat naștere mai multor proteste, inclusiv pentru revizuirea legii pentru portul armelor de foc, mai ales că polițiștii în cauză vor răspunde penal doar pentru acuzația de “omor prin imprudență”.

Mesajul Madonnei a venit la pachet cu o fotografie în care stă lângă un perete roz acoperit cu mai multe afișe cu hashtag-urile “#GunControlNow” și “#WakeUpAmerica”, scrie NME.

Madonna: “Legea pentru portul armelor de foc trebuie proscrisă, pentru ca oamenii să nu se mai ferească de oameni”

“Există o nouă vaccinare. Se numește ‘controlul asupra armelor’. Ar trebui să fie o chestiune obligatorie, pentru că ar salva vieți”, a scris artista pe Instagram.

“Adam Toledo avea 13 ani, Daunte Wright avea 20! Polițiștii care i-au ucis pe cei doi sunt acuzați doar pentru omor prin imprudență. Asta e nebunie curată. Este groaznic. Și mai grav este că aceste lucruri au devenit normale în societatea noastră. Nu armele ne ucid, ci oamenii care spun ‘da’ armelor. Iar cei mai mulți dintre oameni nu înțeleg,  iar accesul la arme este prea ușor. Dacă portul armelor ar fi ilegal, atunci nici oamenii nu ar mai fi nevoiți să-și cumpere o armă pentru a se proteja de ceilalți oameni care dețin, la rândul lor, o armă. Cât despre polițiștii care ucid copii nevinovați, care împușcă și sufocă oameni nevinovați… aceștia ar trebui condamnați la închisoare pe viață, imediat, fără proces, fără sistem corupt”, a scris artista, care a primit multe comentarii acide ca răspuns, spunându-i-se că “nu are dreptul să vorbească despre asta, având în vedere faptul că ea are gărzi de corp care dețin arme”.

În replică, Madonna i-a provocat pe cei care au comentat contra ei să se pună, pentru o zi, în pielea ei și apoi să vorbească. Totodată, ea a precizat că nu are gărzi de corp armate pentru ea sau pentru familia ei.

CITEȘTE ȘI: Madonna a cumpărat locuința din Los Angeles a lui The Weeknd

Madonna a vizitat 5 țări în doar trei săptămâni în ciuda restricțiilor de călătorie impuse de coronavirus

Foto: Profimedia Images