„MaraTron” de o lună: cum marchează HBO zece ani de la lansarea „Game of Thrones”

De: Ana Obretin / 06.04.2021, 13:31

HBO a anunțat lansarea Aniversării de Fier, o sărbătoare de o lună care va marca împlinirea a zece ani de la premiera serialului „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”. Sunt incluse în acest eveniment o pagină interactivă „Game of Thrones” de pe HBO Max (care este live în prezent), precum și un „MaraTron” cu toate episoadele primului sezon. În plus, Warner Bros. Consumer Products lansează o nouă linie, inclusiv un ou imperial unic Fabergé, o gamă de bere Mikkeller inspirată de serie și un sortiment de figurine Funko Pop cu textură din fier, potrivit Variety.

O pagină dedicată de pe platforma de streaming WarnerMedia va conține o introducere largă în lumea și personajele seriei, precum și alte surprize. De asemenea, abonații vor avea acces la peste 150 de videoclipuri cu interviuri, imagini din culise și trailere.

MaraTronul va debuta pe 10 aprilie, pe HBO2. Dar odată cu difuzarea tuturor sezoanelor pe HBO Max, fanii vor fi încurajați să vizioneze în stil maraton și alte colecții de episoade, pentru a strânge bani pentru cauze caritabile, ce vor fi prezentate de actorii din distribuție.

Serialul s-a încheiat în 2020, dar franciza include numeroase alte producții care urmează să fie lansate. Platforma HBO se ocupă de dezvoltarea a trei producții spin-off, intitulate “9 Voyages”, “Flea Bottom”, respectiv “10,000 Ships”. De asemenea, o adaptare a seriei de povești „Tales of Dunk and Egg”, a cărei acțiune are loc înainte de cea din „Game of Thrones”, este în curs de dezvoltare.

“Urzeala tronurilor”, care a avut premiera pe 17 aprilie 2011, este o fantezie medievală creată de David Benioff și D.B. Weiss. Este o adaptare a seriei de cărți, “Cântec de foc și gheață”,de George R. R. Martin, prima carte fiind numita “Urzeala tronurilor”. Show-ul a înregistrat audiențe record pe HBO, și are un mare număr de fani activi în toată lumea. A fost lăudat de critici, în special pentru actori, personaje complexe, poveste și calitatea producției, deși folosirea frecventă a scenelor de nuditate și violență a stârnit controverse.

CITEȘTE ȘI: HBO a înregistrat o uriașă scădere a audiențelor în era post-”Game Of Thrones”

Filmările pentru serialul „House of the Dragon”, prequel „Game of Thrones”, încep în aprilie

HBO dezvoltă „Tales of Dunk and Egg”, un prequel al francizei „Game of Thrones”

Foto: Profimedia Images