Mary J. Blige va primi un premiu de excelență la Billboard Music Awards 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 15.04.2022, 07:43
Mary J. Blige va primi un premiu de excelență la Billboard Music Awards 2022

Mary J. Blige va primi Premiul Icon la Billboard Music Awards 2022. Câștigătoare de 10 ori a BBMA va cânta și la gala de decernare a premiilor. BBMA-urile vor fi transmise în direct de la  de la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas duminică, 15 mai.

Mary J. Blige este al 11-lea muzician care a primit premiul Icon, care recunoaște artiștii remarcabili care au atins excelența în topurile Billboard și au lăsat o amprentă de neșters asupra muzicii în sine. Beneficiarii anteriori au fost Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion, Cher, Janet Jackson, Mariah Carey, Garth Brooks și P!NK.

„Cariera mea a fost o călătorie atât de incredibilă și neașteptată, care a inclus multe transformări în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina niciodată, cum ar fi actoria, producția, lansarea în afaceri și acum chiar și propriul festival de muzică”, a spus Blige într-un comunicat. „Prin toate acestea, întotdeauna, într-un fel sau altul, m-am întors la prima mea dragoste, muzica. Să fiu recunoscută în acest fel în acest moment, cu premiul Icon la Billboard Music Awards, este o onoare incredibilă și una de care sunt cu adevărat copleșită.”

Blige a câștigat în 1995 Billboard Music Award pentru albumul R&B al anului și alte nouă premii la ediția din 2006.

Artista a câștigat nouă premii Grammy. În 2017, ea a devenit prima persoană din istoria Oscarului care a fost nominalizată pentru actorie și compoziție în același an, pentru munca sa în „Mudbound”. Blige ar putea primi prima ei nominalizare la Emmy anul acesta pentru participarea ei la Super Bowl Halftime Show, în februarie, alături de Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem și Kendrick Lamar.

Blige a strâns patru albume numărul 1 în Billboard 200 („Share My World”, „Love & Life”, „The Breakthrough” și „Growing Pains”) și un single numărul 1 în Billboard Hot 100 („Family Affair”, care a ocupat primul loc în top timp de șase săptămâni în 2001).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Albumul „30” al cântăreţei britanice Adele, pe primul loc în topul Billboard 200, pentru a cincea săptămână consecutiv