Matthew McConaughey anunță că nu va candida la funcția de guvernator al Texasului în 2022, așa cum intenționa

De: Nicoleta Lepădatu / 29.11.2021, 07:05
Matthew McConaughey anunță că nu va candida la funcția de guvernator al Texasului în 2022, așa cum intenționa

Matthew McConaughey a decis să nu intre în bătălia pentru a fi ales următorul guvernator al Texasului. Actorul a făcut anunțul duminică printr-un videoclip postat pe contul său oficial de Twitter.

„În ultimii doi ani am lucrat la răspunsul la întrebarea cum pot fi cel mai util în această viață în viitor… O categorie de servicii pe care le-aș putea face oamenilor și pe care am explorat-o este politica. M-am gândit să candidez pentru postul de guvernator al Texasului”, spune McConaughey în filmare. „Este o modalitate inspirațională la care să reflectez. Este, de asemenea, o cale pe care aleg să nu merg în acest moment.”

„Voi continua să lucrez și să investesc în sprijinirea antreprenorilor, afacerilor și fundațiilor lidere în domeniul lor și care găsesc modalități de a ajuta oamenii să aibă succes în viață”, continuă el.

În timp ce actorul câștigător de Oscar a menționat o potențială intrare în cursa din 2022 pentru postul de guvernator al statului său natal în ultimele luni, Matthew McConaughey nu a început să organizeze strângeri serioase de fonduri pentru a-și susține eforturile politice. Decizia actorului vine la puțin peste două săptămâni înaintea termenului limită de 13 decembrie, pentru a intra în cursă.

Dacă Matthew McConaughey ar fi lansat o campanie, actorul ar fi intrat în ceea ce se conturează a fi una dintre cursele politice cu cel mai mare impact din 2022. Un sondaj recent realizat de Dallas Morning News a arătat că McConaughey ar fi stat mai bine decât guvernatorul republican în exercițiu Greg Abbott și candidatul democrat Beto O’Rourke. Într-o cursă de acest tip, 44% dintre texanii chestionați au declarat că ar vota pentru McConaughey împotriva celor 35% ale lui Abbott, în timp ce 49% l-au ales pe actor în locul lui O’Rourke.

McConaughey nu a precizat, totuși, niciodată dacă ar fi candidat pentru o funcție într-un partid politic sau ca independent – un mister care acum va rămâne probabil fără răspuns.

Foto: Profimedia Images

CIEȘTE ȘI: Matthew McConaughey, cotat cu șanse mari să devina guvernator al Texasului