Membrii trupei  BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar

De: Nicoleta Lepădatu / 01.08.2022, 17:25
Membrii trupei  BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar

Membrii trupei BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar, a declarat ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup, în timp ce dezbateri au loc în ţară în legătură cu scurtarea serviciului militar obligatoriu pentru vedetele de K-pop la trei săptămâni de la aproximativ doi ani, conform Reuters.

Problema este dezbătută în mod intens în condiţiile în care cel mai vârstnic membru al trupei, Jin, va împlini 30 de ani în 2023. În urma unei modificări a legii din 2019, membrilor trupei de K-pop sud-coreene li s-a permis să amâne serviciul militar până la vârsta de 30 de ani.

Serviciul militar obligatoriu este extrem de controversat în Coreea de Sud unde toţi bărbaţii apţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să se înroleze în armată ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord.

De-a lungul timpului, unele categorii au avut parte de scutiri – fie li s-a permis să amâne serviciul militar, fie au obţinut o scurtare a perioadei – între care medaliaţi ai Jocurilor Olimpice şi Asiatice, dar şi muzicieni şi dansatori care au câştigat premii importante la anumite competiţii.

Parlamentul sud-coreean dezbate în prezent un proiect de lege care ar scurta serviciul militar pentru vedetele de K-pop.

Ministrul Apărării, Lee Jong-sup, a declarat în cadrul unei sesiuni parlamentare că permiţând membrilor BTS să continue să susţină concerte, armata ar putea servi intereselor naţionale fără a afecta resursele de personal deja în scădere din cauza natalităţii reduse.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa BTS va lua o pauză, timp în care cei şapte membri se vor concentra asupra proiectelor solo

Tags: