Michael Bay spune că „Armageddon” a prezis misiunea prin care NASA va lovi un asteroid

De: Ana Obretin / 25.11.2021, 09:32
Michael Bay spune că

Regizorul american Michael Bay știe că filmul său SF din 1998 „Armageddon” a devenit un subiect în tendințe în mediul online miercuri. Motivul este acela că NASA a lansat un vehicul spațial de 1.200 de lire sterline într-o misiune de testare. Agenția vrea să vadă dacă poate să lovească un mic asteroid și să-l devieze de pe traiectoria sa, anul viitor.

„Planul nostru nu era departe”, a spus Bay, miercuri, pentru TheWrap. El a remarcat că filmul său ciudat a prezis corect că oamenii de știință ar putea folosi nave spațiale pentru a apăra planeta, împiedicând un asteroid mare să se ciocnească de Terra. „Mulțumesc lui Dumnezeu că fac ceva, pentru că aceste lucruri (asteroizii, n.r.) sunt letale. Vin cu 24.000 de mile pe oră, dacă îmi amintesc bine – este o explozie de aer la sol”, a spus acesta.

CITEȘTE ȘI: „Black Hawk Down” la București – Top 10 filme de război

TOP 10 cele mai urmărite filme de pe Netflix din istoria platformei (Video)

Testul NASA are câteva diferențe cheie față de succesul lui Bay. În film, agenția spațială americană a recrutat o echipă de muncitori în foraj petrolier condusă de Bruce Willis și Ben Affleck pentru a se antrena rapid ca astronauți. Eu urmau să ajungă în spațiu, să se plaseze pe un asteroid supradimensionat, să foreze în adâncime și să pună o bombă nucleară pentru a împărți corpul ceresc în jumătate.

În schimb, în realitate, NASA a trimis racheta SpaceX Falcon 9 fără pilot. Aceasta va călători în jurul Soarelui și se va prăbuși pe un asteroid mic și nepericulos, Dimorphos, cândva anul viitor. NASA vrea să afle dacă, pe viitor, ar putea devia de pe traiectoria sa un asteroid periculos pentru Terra.

Michael Bay: „Armageddon” a avut multe lucruri din planurile reale ale NASA

Bay a recunoscut diferențele dintre adevărata misiune NASA și cea din filmul său. NASA „nu trimite o echipă de foraj, dar planul nostru nu era departe, respectiv de a trimite un vehicul pentru a-l face să explodeze, fie cu o arma nucleară, fie cu orice altceva, trebuie doar să o facă să explodeze”, a spus Bay. „Au avut o grămadă de lucruri pe care le-am menționat în film, care erau planuri reale, ce sunt pe masă”, a mai spus Bay.

Și, deși recunoaște că „Armageddon” probabil nu a inspirat misiunea DART a NASA, Bay este mândru de film, pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la potențialele amenințări din cer.

„Armageddon” a primit patru nominalizări la Oscar, dar și șapte la Zmeura de Aur, Bruce Willis fiind desemnat cel mai prost actor.

Regizorul Michael Bay, care a încheiat recent filmul de acțiune „Ambulance”, cu Jake Gyllenhaal, ce va fi lansat anul viitor, este cunoscut pentru superproducții ca cele din franciza „Tramsformers”, „Pearl Harbour”, precum și multe clipuri video pentru artiști ca Tina Turner, Meat Loaf și Lionel Richie.

CITEȘTE ȘI: Studiourile Paramount, negocieri pentru extinderea francizei „Transformers”

Foto: Profimedia Images