Studiourile Paramount, negocieri pentru extinderea francizei „Transformers”

De: Nicoleta Nicolae / 30.03.2015, 16:46
Studiourile Paramount, negocieri pentru extinderea francizei
Studiourile Paramount vor să extindă franciza "Transformers", iar în acest sens poartă negocieri cu Akiva Goldsman, pentru a coordona o echipă de scenarişti, acesta urmând să colaboreze cu regizorul Michael Bay şi cu producătorul executiv Steven Spielberg.
Franciza va fi extinsă prin mai multe continuări şi lungmetraje spin-off (filme care se concentrează pe anumite personaje dintr-o serie), iar scenaristul Akiva Goldsman – cunoscut pentru peliculele „O minte sclipitoare/ A beautiful mind”, pentru care a fost premiat cu Oscar, şi „Codul lui Da Vinci/ The Da Vinci Code” – ar trebui să se ocupe de coordonarea echipei de scriitori.
 
Noua echipă de scenarişti trebuie formată repede, spun surse apropiate studiourilor. Michael Bay va începe în curând să regizeze a cincea parte a francizei, programată pentru lansare în 2017, scrie Mediafax.
 
 
Primul film al seriei a fost lansat în 2007, cu Shia LaBeouf în rolul principal, care a apărut în trei lungmetraje, însă cel de-al patrulea, „Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction”, l-a avut în rolul principal pe Mark Wahlberg. Deşi desfiinţat de critici, filmul a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial. Cu şapte nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2015, filmul regizat de Michael Bay a obţinut doar două astfel de trofee, pentru cel mai prost regizor şi cel mai prost actor în rol secundar (Kelsey Grammer).