Michael Caine va scoate la licitație amintiri din cariera sa cinematografică şi tablouri din colecţia personală

De: Nicoleta Lepădatu / 11.01.2022, 16:03
Michael Caine va scoate la licitație amintiri din cariera sa cinematografică şi tablouri din colecţia personală

Michael Caine urmează să scoată la licitație o serie de articole din cariera sa și din viața personală. Actorul vinde postere și recuzită de film, precum și articole personale de îmbrăcăminte și accesorii la o licitație care are loc în martie, organizată de către Bonhams.

„Va fi destul de dificil să mă despart de atâtea părți prețuite din viața și cariera mea, dar este momentul potrivit să merg mai departe”, a spus Michael Caine într-o declarație de presă.

Actorul în vârstă de 88 de ani, câştigător al premiului Oscar, şi soţia sa, Shakira, vor pune la dispoziţia cumpărătorilor postere de film, piese de mobilier, printre care şi biroul actorului, precum şi lucrări de Marc Chagall şi LS Lowry.

Printre obiectele scoase la vânzare mai figurează un ceas de mână Rolex, a cărui estimare se ridică la 12.000 de lire sterline, sau două perechi din faimoşii ochelari ai actorului, oferite la licitaţie împreună, care ar putea fi vândute pentru 1.200 de lire sterline.

Un scaun de regizor din filmul poliţist „Get Carter” din 1971, în care Caine a jucat în rolul gangsterului Jack Carter, are o estimare de 1.200 lire.

Din colecţia sa de artă Caine scoate la vânzare „Peel Park”, de L.S. Lowry, o lucrare în cărbune şi pastel din 1920, estimată la
18.000 de lire sterline, şi „Les Amoureux Dans L’Arbre”, de Marc Chagall, care ar putea ajunge la un preţ de vânzare de 50.000 de lire sterline.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Michael Caine a primit Globul de Cristal pentru întreaga activitate, la Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary