Motivul pentru care Michael Caine a renunțat la alcool la 84 de ani

De: Loredana Toma / 19.05.2021, 12:47
Motivul pentru care Michael Caine a renunțat la alcool la 84 de ani

Actorul Michael Caine, în vârstă de 88 ani, a mărturisit că a renunțat abia relativ recent la consumul de alcool.

Într-un interviu acordat revistei Candis, starul din “Batman” a declarat că “nepoții săi i-au arătat un nou mod de a privi viața”. “M-am gândit să trăiesc mai mult, așa că am renunțat la alcool. Am crezut că nu voi avea niciodată nepoți și acum am trei. Ei sunt izvorul meu de tinerețe și mă ajută să am o viață fără griji. Și eu și soția mea suntem topiți după gemenii Miles și Allegra și după Taylor”, a spus el.

Actorul a renunțat la consumul de alcool în 2017, de teamă să nu dezvolte cancer și pentru a se bucura mai mult de viață, scrie Daily Mail.

Michael Caine: Am crezut ca viața mi-a oferit deja totul

 “Am avut o viață cu multe reușite, am câștigat și două premii Oscar (pentru „Hannah and Her Sisters” (1986) și „The Cider House Rules” (1999), n.r.), mi s-a oferit și titlul de Comandor (al Ordinului Imperiului Britanic, n.r.) și obișnuiam să cred și să spun că viața nu mai are ce să-mi ofere pentru că mi-a oferit deja totul. Asta, până să fiu bunic, lucru care este mai bun decât orice altceva pe lumea asta”, a precizat Caine.

Actorul, care a jucat în mai bine de 130 de filme, are două fiice, Dominique, în vârstă de 65 de ani, din prima căsătorie, cu actrița Patricia Haines, și Natasha, de 48 de ani, cu actuala parteneră de viață, Shakira Baksh. Caine a spus că faptul că este tatăl celor două fiice ale sale este cea mai mare realizare a lui. El a mai mărturisit și că adoră să-și răsfețe fetele, dar și că nu ar fi ajuns să se bucure de toate aceste momente dacă nu ar fi fost soția sa, Shakira.

“Obișnuiam să beau și să fumez foarte mult. Ajunsesem să termin o sticlă de votcă plus mai multe pachete de țigări pe zi. Nu eram nefericit, ci doar stresat. Soția mea, Shakira, m-a calmat, după ce ne-am căsătorit, în 1973. Dacă nu era ea, probabil aș fi murit de mult timp, înecat în alcool”, a mai spus actorul.

CITEȘTE ȘI: Anthony Hopkins sărbătorește 45 de ani fără alcool cu un mesaj plin de speranță

De nerecunoscut! Cum arată Michael din „Prison Break”: „M-am refugiat în alcool, droguri şi sex”

Cuplul BRANGELINA s-a destrămat! Motivele divorţului: droguri, alcool, infidelităţi, violenţă

Foto: Profimedia Images