Miniseria “The Queen’s Gambit” va fi transformată în musical

De: Loredana Toma / 09.03.2021, 18:15
Miniseria “The Queen's Gambit” va fi transformată în musical

“The Queen’s Gambit”, una dintre cele mai urmărite miniserii Netflix, care spune povestea lui Beth, o fată care, la vârsta de 9 ani, după moartea mamei sale, a fost trimisă la orfelinat, unde și-a descoperit un talent extraordinar pentru șah, va fi transformată în musical.

Compania Level Forward a obținut drepturile pentru punerea în scenă a romanului “The Queen’s Gambit”, de Walter Tevis, care a stat la baza miniseriei. Tevis a mai scris romanele “The Hustler” și “The Man Who Fell to Earth”, ambele fiind transformate în filme, iar cel din urmă a devenit și spectacol de teatru.

Romanul “The Queen’s Gambit” a fost lansat în 1983 și urmărește călătoria lui Beth, plecând din Kentucky spre Paris și apoi spre Moscova pentru competițiile de șah, în timp ce se luptă cu dependența de alcool și tranchilizante, într-o lume dominată de bărbați.

“Musicalul tratează mai multe teme și suntem nerăbdători să demarăm proiectul”

Versiunea pentru scenă va implica muzică, dans, cântece, pe lângă pioni și restul pieselor de șah. Miniseria “The Queen’s Gambit” a fost cea mai urmărită pe Netflix la lansare, având o audiență de peste 62 de milioane de telespectatori doar în prima lună de difuzare, potrivit Variety.

“Este o onoare pentru  Level Forward să aducă ‘The Queen’s Gambit‘ pe scenă, ca musical. Fiind prezentat printr-o manieră curajoasă, audiența deja împărtășește prietenia și tăria femeilor inspirate de călătoria și triumful lui Beth. Povestea este și un semnal de alarmă cu privire la lupta pentru egalitate de gen și suntem nerăbdători să demarăm proiectul”, au precizat Adrienne Becker, CEO Level Forward, și producătoarea Julia Dunetz.

Compania Level Forward a fost înființată în 2018 și de atunci a finanțat și produs filme și documentare precum “The Assistant”, respectiv “On The Record”, iar dintre spectacolele de teatru pot fi amintite “Oklahoma!”, “What The Constitution Means To Me” și “Slave Play”. Printre fondatorii companiei este și Abigail Disney, una dintre nepoatele lui Walt Disney.

CITEȘTE ȘI: Finalul miniseriei “The Queen’s Gambit” este cel mai popular episod Netflix  

Costumele din “The Queen’s Gambit” şi “The Crown” expuse în expoziţia virtuală a Muzeului Brooklyn 

Globurile de Aur 2021- „Nomadland”, „Borat”, „The Crown”, ”Schitt’s Creek”, marii câștigători

Foto: Profimedia Images