Miramax îl dă în judecată pe Quentin Tarantino pentru vânzarea unor NFT-uri „Pulp Fiction”

De: Nicoleta Lepădatu / 17.11.2021, 06:40
Miramax îl dă în judecată pe Quentin Tarantino pentru vânzarea unor NFT-uri „Pulp Fiction”

Miramax a intentat marți un proces în care îl acuză pe Quentin Tarantino de încălcarea drepturilor de autor prin vânzarea NFT-urilor bazate pe scenariul pentru „Pulp Fiction”. Tarantino a anunțat vânzarea la o convenție recentă de cripto-artă la New York.

„Sunt încântat să prezint fanilor aceste scene exclusive din ‘Pulp Fiction’”, a spus Tarantino într-un comunicat de presă din 2 noiembrie.

Planul este de a scoate la licitație NFT-urile pe baza unor fragmente din scenariul original scris de mână al lui Tarantino pentru film, însoțite de comentarii. NFT-urile (Token Non-Fungible), care autentifică autorul folosind o semnătură criptată sunt opere digitale unice, a căror conținut va fi vizualizat exclusiv de către proprietar.

Dar conform informațiilor din dosarul procesului, Quentin Tarantino nu s-a consultat în prealabil cu Miramax, care încă deține drepturile asupra filmului clasic al regizorului, din 1994. Avocații Miramax au trimis o scrisoare de încetare și renunțare prin care caută să blocheze vânzarea, dar asta nu i-a împiedicat pe Tarantino și echipa sa să meargă mai departe.

Miramax susține că acțiunile lui Tarantino au interferat cu propriile planuri ale studioului de a intra pe piața NFT-urilor cu „Pulp Fiction”.

Într-o declarație, avocatul de la Miramax, Bart Williams, a acuzat echipa lui Tarantino de „obținerea de foloase necuvenite în formă deliberată, premeditată și pe termen scurt”.

„Au ales să ignore în mod imprudent, lacom și intenționat acordul pe care l-am semnat cu Quentin, în loc să urmeze abordarea legală și etică clară de a comunica pur și simplu cu Miramax despre planurile pe care le aveau, a spus Williams. „Acest efort unic devalorizează drepturile NFT asupra „Pulp Fiction”, pe care Miramax intenționează să le maximizeze printr-o abordare strategică, cuprinzătoare.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”