Quentin Tarantino primește premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de la Roma

De: Ana Obretin / 28.06.2021, 15:32
Quentin Tarantino primește premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de la Roma

Cineastul american Quentin Tarantino va primi premiul pentru întreaga carieră la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Roma. Tarantino va participa la evenimentul italian, care se va desfășura în perioada 14 – 24 octombrie, și va susține și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

„A fost un moment în viața mea în care urmăream orice film italian. Și am petrecut cea mai bună parte a carierei mele realizând versiunea mea a acelor filme”, a declarat Tarantino pentru The Hollywood Reporter. „Așadar, să primesc un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Roma este fantastic!”, a mai spus acesta.

La cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Film de la Roma va fi onorat și regizorul Tim Burton cu un premiu pentru întreaga carieră. Organizatorii evenimentului l-au numit pe Burton „unul dintre cei mai originali cineaști din industria cinematografică din SUA, cel care poate aduce un univers vizual imediat recunoscut pe marele ecran”.

Burton va fi, de asemenea, prezent la eveniment și a declarat: „Să primesc acest premiu din partea Festivalului de Film de la Roma este un lucru foarte special pentru mine. Fellini, Mario Bava, Dario Argento au fost toți inspirații majore în viața mea și să primesc premiul la Roma, un loc pe care îl iubesc, un oraș în care simți că ai juca în propriul tău film, este foarte emoționant”.

Săptămâna trecută, Tarantino a vorbit din nou despre intențiile sale de a se retrage ca regizor după următorul său film și a dezvăluit că a luat în calcul ca al său „cântec de lebădă” să fie un remake al peliculei „Reservoir Dogs”.

Regizorul vorbește de mult timp despre faptul că cel de-al zecelea film al său va fi ultimul și a reflectat recent asupra faptului că majoritatea peliculelor finale ale unor cineaști sunt „oribile”.

CITEȘTE ȘI: TOP 12: Artiști americani serioși în reclame japoneze amuzante (Video)

Cum a devenit Matthias Schoenaerts, care filmează în România „Django”, un star al genului thriller

Foto: Profimedia Images