“Moby Doc”, o introspecție autobiografică realistă a muzicianului Moby, lansat în mai

De: Loredana Toma / 11.04.2021, 09:02
“Moby Doc”, o introspecție autobiografică realistă a muzicianului Moby, lansat în mai

Un documentar despre suișurile și coborâșurile din viața și cariera muzicianului, DJ-ului și regizorului Moby urmează să fie lansat pe 28 mai.

“Moby Doc” este descris drept o introspecție suprarealistă, narată de însuși Moby. Este prezentată perspectiva propriei reflecții asupra vieții personale turbulente, dar și asupra carierei muzicale impresionante, de la punk-ul underground la primele poziții în cele mai importante topuri. Filmul acoperă și trecerea chinuitoare a artistului de la dependență la activism pentru stilul de viață vegan.

“Moby Doc”, care este regizat și montat de Rob Bravler (“Cure for Pain: The Mark Sandman Story”), conține interviuri cu David Lynch, David Bowie și Shepard Fairey, împreună cu filmări de arhivă din concerte.

Moby: “ Materialismul nu m-a făcut fericit”

Pe lângă imaginea artistului Moby, documentarul îl prezintă pe acesta în rolul său de activist, care se preocupă de drepturile animalelor, dar și ca un om pe care copilăria traumatizantă l-a conturat în cel care este astăzi.

Moby, care  a vândut mai bine de 20 de milioane de albume în întreaga lume, este cunoscut cel mai bine pentru “Play”, lansat în 1999. Deși acesta este cel de-al cincilea album, a fost primul care a obținut discuri de aur și două de platină și care l-a propulsat spre imaginea reprezentativă în muzica dance și electronică pe care o are și în prezent. Multe dintre piesele sale au fost folosite în publicitate, în film și în televiziune.

În ciuda succesului imens, în ultimii ani, artistul s-a dedicat muncii filantropice. Într-un interviu acordat anul trecut publicației Variety, Moby a precizat că preferă traiul simplu materialismului. ”Partea materială nu mă face fericit. Așadar, care sunt alternativele? Pentru mine, alternativele sunt să trăiesc o viață relativ simplă, să mă bucur de muncă și să-mi  folosesc, pe cât pot,  banii pentru a ajuta organizații care încearcă să schimbe ceva în bine”, a declarat artistul.

Noul documentar este produs de Marty Bales, Eric Harle și Dave Tomberlin, iar Moby este producător executiv. Filmul va fi distribuit de Greenwich Entertainment.

CITEȘTE ȘI: Ernest Hemingway, bărbatul, mitul, legenda, într-un nou documentar

Regina Elisabeth, așa cum nu a apărut niciodată în public, subiect de documentar

Netflix va lansa un documentar despre Kanye West, pentru care a plătit zeci de milioane de dolari

Foto: Profimedia Images