Naomi Judd, membră a duoului premiat cu GrammyThe Judds, a murit la 76 de ani

De: Ana Obretin / 01.05.2022, 10:35
Naomi Judd, membră a duoului premiat cu GrammyThe Judds, a murit la 76 de ani

Naomi Judd, membră a duoului The Judds și mama cântăreței Wynonna Judd și a actriței Ashley Judd, a murit sâmbătă, la vârsta de 76 de ani. Artista suferea de o maladie mintală.

Anunțul despre decesul acesteia a fost făcut de fiicele artistei, într-o declarație transmisă Associated Press.

CITEȘTE ȘI: Top 3: Albumele muzicale preferate ale legendarului actor Steve Buscemi

Lista Neagră: Filme despre Mickey Rourke, Kanye West, Shania Twain, printre cele mai bune scenarii neaprobate în 2021

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

Naomi și Wynonna Judd urmau să fie introduse în Country Music Hall of Fame duminică și tocmai anunțaseră un turneu care trebuia să debuteze în toamnă, prima lor serie de concerte în mai bine de un deceniu. Duoul a susținut un recital luna aceasta, la gala Country Music Awards.

The Judds a avut 14 cântece poziționate pe primul loc în topuri într-o carieră care a durat aproape trei decenii. În 1991, medicii au diagnosticat-o pe Naomi cu hepatită C, iar Wynonna și-a continuat cariera solo, potrivit The Hollywood Reporter.

Printre hiturile The Judds s-au numărat „Love Can Build a Bridge”, în 1990, „Mama He’s Crazy”, în 1984, „Why Not Me”, în 1984, „Turn It Loose”, în 1988, „Girls Night Out”, în 1985 etc.

Născută Diana Ellen Judd în Ashland, Kentucky, Naomi lucra ca asistentă în Nashville, când ea și Wynonna au început să cânte împreună. Elemente de muzică acustică, bluegrass și blues le-au făcut să iasă în evidență în genul country al epocii. The Judds a lansat șase albume de studio și un EP, între 1984 și 1991, și au câștigat nouă Country Music Association Awards și șapte trofee Academy of Country Music. De asemenea, au primit cinci premii Grammy, pentru hituri ca „Why Not Me” și „Give a Little Love”. Naomi Judd a câștigat un al șaselea Grammy pentru că a scris „Love Can Build a Bridge”.

În memoriile sale, ea a descris sentimentul de pierdere a identității după ce s-a întors acasă, după un turneu de reunire din 2010, izolându-se și confruntându-se cu atacuri de panică paralizante. Ea a mai spus că a avut de-a face cu traume din cauza abuzului sexual din copilărie. A fost internată într-o secție de psihiatrie a unui spital și a primit apoi tratament mult timp acasă. 

CITEȘTE ȘI:Andrew Woolfolk, saxofonistul formaţiei Earth, Wind & Fire, a murit. Muzicianul avea 71 de ani

Foto: Profimedia Images