Netflix confirmă că se va lansa în jocuri video; compania raportează cele mai slabe performanțe privind noii abonați

De: Ana Obretin / 21.07.2021, 11:10
Netflix confirmă că se va lansa în jocuri video; compania raportează cele mai slabe performanțe privind noii abonați

Netflix a raportat cea mai mică rată de atragere de noi abonați din ultimii opt ani, în contextul în care oamenii și-au reluat treptat viața de dinainte de pandemie. Acesta este motivul pentru care compania se orientează spre o nouă piață, cea a jocurilor video.

Marți, gigantul de streaming a anunțat că va oferi jocuri video în cadrul abonamentelor existente deja, fără costuri suplimentare. Netflix nu a menționat, însă, când va lansa acel serviciu sau ce fel de jocuri va dezvolta. Compania a confirmat astfel un zvon apărut săptămâna trecută, când presa americană a scris că a fost angajat un executiv veteran în domeniu jocurilor video, Mike Verdu, pentru a explora potențiale oportunități într-un alt domeniu al divertismentului.

Greg Peters, director de produs al Netflix, a declarat, marți, că platforma se va concentra inițial pe jocurile pe mobil înainte de a se extinde în cele din urmă la console și televizoare. Jocurile vor fi inițial legate de cele mai populare programe Netflix, a spus Peters, dar vor fi adăugate și titluri independente. 

Confirmarea extinderii a venit și în contextul în care Netflix a făcut public cel mai recent raport financiar al său. Compania a câștigat 1,5 milioane de abonați în perioada aprilie-iunie, o cifră mai bună decât cea prognozată după un început lent în lunile de iarnă, dar încă mult sub rata sa de creștere din ultimii ani.

Cei 5,5 milioane de abonați câștigați în primele șase luni ale acestui an reprezintă cea mai slabă performanță a platformei de streaming din ultimii opt ani, respectiv din prima jumătate a anului 2013, când începuse să dezvolte programe originale, în încercarea de a se desprinde de licențierea seriilor și filmelor TV care existau deja. 

În pofida încetinirii creșterii înregistrate anul acesta, Netflix rămâne de departe cel mai mare serviciu de streaming din lume, într-un domeniu din ce în ce mai competitiv, care include Walt Disney Co., HBO, Amazon și Apple.

Netflix a încheiat luna iunie cu 209 milioane de abonați la nivel mondial. Compania a raportat câștiguri de 1,35 miliarde de dolari. Veniturile au crescut cu 19% față de anul trecut, la 7,3 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Primetime Emmy: Disney conduce în topul nominalizărilor, iar HBO a depășit Netflix

Netflix lansează „Play Something”, o funcție prin care alege filmele și serialele în locul tău

Foto: Profimedia Images