Netflix testează o funcție care ar putea bloca accesul celor care folosesc conturile altor abonați

De: Loredana Toma / 12.03.2021, 16:25
Netflix testează o funcție care ar putea bloca accesul celor care folosesc conturile altor abonați

Netflix testează o funcție care ar putea bloca accesul celor care folosesc conturile altor abonați, limitând partajarea parolelor. Noile teste pe care platforma de streaming Netflix le dezvoltă ar putea însemna debutul unui proces de stopare a pirateriei prin partajarea parolelor, doar abonații autorizați putând accesa conturile.

Potrivit site-ului GammaWire, unii dintre abonații care au încercat să acceseze conturi deținute de alte persoane au fost întâmpinați de mesajul: “Abonează-te azi, gratuit la propriul tău canal Netflix. Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să îți creezi propriul cont pentru a putea viziona în continuare”.

O inițiativă pentru protejarea abonatilor legali

Potrivit The Hollywood Reporter, Netflix a confirmat informația, menționând că, pentru moment, aceste teste au o lansare limitată și inițiativa are scopul ca platforma să se asigure că oamenii care o folosesc sunt autorizați să facă acest lucru.

Pentru a putea viziona un serial, telespectatorul are opțiunea fie de a i se verifica identitatea printr-un cod primit pe telefonul sau e-mailul abonatului de drept, fie “de a fi verificat mai târziu”, ceea ce înseamnă că i se dă un timp, limitat, nespecificat, în care poate vedea programul, după care tot va trebui să fie autentificat.

Potrivit unei surse interne, această strategie a platformei este pusă la punct “pentru a proteja abonații de eventualele probleme de securitate care ar putea apărea din cauza utilizării neautorizate a conturilor lor”.

“Partajarea parolelor este un fenomen cu care trebuie să înveți să trăiești”

“Partajarea parolelor este un fenomen cu care trebuie să înveți să trăiești, pentru că există multe situații legale și justificate în care se face asta. Partajezi parole cu soția, cu copiii… deci nu există nicio linie de marcaj și suntem ok cu asta”, a declarat în 2016, Reed Hastings, CEO Netflix.

Însă, anul trecut, în contextul pandemiei, al succesului rapid al platformelor de streaming și al competiției din ce în ce mai acerbe, Eriq Gardner, editor senior THR, a prevăzut  că stoparea pirateriei va fi următorul pas, după ce Alliance for Creativity and Entertainment, o grupare formată din  30 de companii și studiouri de divertisment care se ocupă cu protejarea drepturilor de autor, a anunțat că se lucrează la un proiect prin care să se reducă accesul neautorizat la conținuturi.

CITEȘTE ȘI: NETFLIX: coduri și setări secrete  

Netflix a depășit 200 de milioane de abonați cu plată la nivel global  

Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core 

Foto: Profimedia Images