Netflix va produce o miniserie documentară despre starul rock Johnny Hallyday

De: Ana Obretin / 26.03.2021, 11:33
Netflix va produce o miniserie documentară despre starul rock Johnny Hallyday

Netflix va produce o miniserie documentară despre starul rock francez Johnny Hallyday, care a murit în decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar. La scurt timp după moartea sa, moștenirea lăsată de artist a fost subiectul unor lupte în instanță între copiii său mai mari, Laura Smet şi David Hallyday, și cea care i-a fost a cincea și ultima soție, Laeticia, împreună cu care rockerul a adoptat doi copii.

Recent, aceste conflicte par să se fi stins. La comemorarea a trei ani de la decesul său, Laeticia Smet i-a adus un tribut emoționant: „Deja trei ani care mi se par un secol, o eternitate… Îl dorim mai mult decât orice și astăzi nu este o zi obișnuită, dar zilele fără el sunt rare… Rare pentru că, în adevăr, trăim împreună în fiecare moment. Ne lipsește mai mult decât cuvintele, pentru că acestea nu vor fi niciodată suficient de puternice pentru a exprima această durere încă puternică a absenței sale”.

O miniserie de cinci episoade despre Johnny Hallyday

Compusă din cinci episoade, această miniserie intitulată „Johnny par Johnny” ar trebui să fie lansată la sfârșitul anului. Producția va include imagini de arhivă nepublicate până la ea, furnizate de Institutul Național al Audiovizualului din Franța și Universal, din perioada 1961 – 2005.

„Noi, cei de la Netflix, suntem foarte fericiți că putem împărtăși această serie documentară cu cei 204 milioane de abonați ai noștri din întreaga lume”, a declarat Dolorès Emile, șeful departamentului de documentare al filialei franceze a Netflix.

Laeticia Hallyday, absentă din acest documentar

Însuși Johnny Hallyday își va spune propria poveste, după modelul „Listen to me Marlon”, un documentar pentru care au fost folosite înregistrări ale actorului Marlon Brando realizate în timpul vieții sale.

Mai multe personalități vor contribui la realizarea miniseriei, precum Line Renaud, Yarol Poupaud, Philippe Labro, Jean-Marie Périer. Pe de altă parte, Laeticia Hallyday, cele două fiice ale sale, David Hallyday și Laura Smet (fiica din relația cu Nathalie Baye), Sylvie Vartan (care i-a fost soție între anii 1965-1980 și este mama lui David) și Eddy Mitchell, unul dintre prietenii apropiați, au refuzat să participe.

Supranumit „Elvis al Franței”, Johnny Hallyday a vândut de-a lungul vieții peste 100 de milioane de discuri și a jucat în mai multe filme.

CITEȘTE ȘI: “Somewhere You Feel Free”, un documentar despre emblematicul album al lui Tom Petty „Wildflowers”

Janet Jackson, despre moartea lui Michael și incidentul de la Super Bowl, într-un documentar de 4 ore

Documentarul despre Billie Eilish “The World’s a Little Blurry” chiar arată o lume puțin “blurată” a artistei

Foto: Profimedia Images