“Nevermind”, la 30 de ani – foștii membri Nirvana, despre o aniversare surpriză

De: Loredana Toma / 18.06.2021, 10:45
“Nevermind”, la 30 de ani - foștii membri Nirvana, despre o aniversare surpriză

Unul dintre cele mai celebre albume rock, „Nevermind”, al trupei Nirvana, a fost lansat în urmă cu aproape 30 de ani. Basistul fostei formații, Krist Novoselic, a sugerat că materialul discografic ar putea fi relansat cu ocazia împlinirii a trei decenii de la apariția pe piață, în septembrie.

Novoselic nu a oferit detalii clare, precizând că “nu vrea să strice surpriza”, potrivit nme.com. Într-un interviu acordat site-ului Uncut Media, Novoselic și toboșarul trupei, Dave Grohl, în prezent liderul Foo Fighters, au vorbit despre albumul „Nevermind”.

“Fiecare om trebuie să înțeleagă singur sensul acestei lumi”

“Vom avea o sărbătoare de 3o de ani, dar încă suntem în faza de organizare. Vom împlini 30 de ani în luna septembrie a acestui an. Este destul de târziu, însă. Ce va cuprinde? Veți vedea, nu vreau să stric surpriza”, a spus basistul.

“Această aniversare este, într-adevăr, pentru fani, este un material rar, deosebit și este despre ceea ce albumul înseamnă pentru fanii noștri. Dacă va ajuta oamenii și la găsirea unui sens al lumii acesteia, cu atât mai bine. Cu toate acestea, fiecare trebuie să înțeleagă lucrurile de unul singur”, a adăugat Novoselic.

De cealaltă parte, Grohl și-a amintit de momentele în care trupa Nirvana nici măcar nu visa ca albumul “Nevermind” să aibă succesul care l-a avut. A povestit că primea mesaje de la prieteni care spuneau că “albumul este extraordinar și că vor ajunge foarte departe”.

“Toți aveau opinia aceasta la superlativ, iar eu credeam că sunt doar drăguți și spun acele lucruri doar pentru încurajare, însă nu am crezut niciodată că, într-adevăr, lucrurile vor lua amploare și albumul va avea succes”.

Recent, Grohl a declarat că el și foștii săi colegi încă se mai întâlnesc și mai înregistrează muzică, „ce probabil nu va fi lansată vreodată”, însă fac asta de dragul vremurilor trecute.

„Nevermind” a fost al doilea album de studio lansat de trupa americană Nirvana și a apărut pe piață pe 24 septembrie 1991. Materialul discografic este considerat un simbol al genului grunge, iar coperta sa – cu un bebeluș gol care înoată spre o bancnotă de un dolar –  este una dintre cele mai cunoscute din istoria muzicii. „Smells Like Teen Spirit”, care a ajuns pe locul șase în Billboard Hot 100, „Come as You Are” și „Lithium” se numără printre hiturile de pe acest album, vândut în peste 30 de milioane de copii la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: O piesă în stilul Nirvana produsă de inteligența artificială sună “deranjant de realist”

Nirvana relansează albumul „In Utero”

Coperta albumului „Nevermind” al trupei Nirvana, interzisa pe Facebook

Foto: Profimedia Images