New Draft, rezidență de dezvoltare de scenarii de lungă durată, deschide înscrierile pentru autorii români

De: Ana Obretin / 08.04.2021, 13:57
New Draft, rezidență de dezvoltare de scenarii de lungă durată, deschide înscrierile pentru autorii români

New Draft, prima rezidenţă de dezvoltare de scenarii de lungă durată dedicată exclusiv proiectelor din România, invită scenariştii și autorii din medii conexe care au un proiect de film în fază de început să intre în acest program până pe 15 iunie. Programul se întinde pe o perioadă de trei luni, între iulie şi octombrie.

Amatorii se pot înscrie cu un sinopsis dezvoltat, o scrisoare de intenţie, CV, precum şi un link către minimum un film reprezentativ din filmografie sau un scenariu de scurt sau lung metraj. Aplicaţiile vor fi trimise pe adresa [email protected]. New Draft nu percepe taxe de înscriere sau participare, transmit organizatorii, citați de Agerpres.

În urma etapei de încriere vor fi alese 12 proiecte care vor forma trei grupe, fiecare cu câte un trainer, dintre organizatorii primei ediţii – scenaristele Oana Răsuceanu şi Crăiţa Nanu și regizoarea Ana Agopian.

„Am pornit dintr-o nevoie personală: de a avea lângă noi oameni cu mintea fresh şi cunoştinţe în domeniu care să ne ajute să ieşim din hăţişurile propriilor poveşti fără să le pierdem pe drum. Asta s-a combinat cu experienţa fiecăreia dintre noi în cadrul unor programe similare de lucru din străinătate. Într-un final am spus că merită să gândim o rezidenţă strict pentru autorii români, care să poată genera rezultate palpabile. New Draft aduce timpul, structura şi metodologia necesare pentru a lărgi paleta de posibile producţii autohtone”, transmite echipa de organizatori.

New Draft se va desfăşura online, în trei sesiuni de câte o săptămână de lucru intensiv, plecând de la un sinopsis dezvoltat şi ajungând la draft-uri dezvoltate de treatment sau scenariu, totul finalizându-se cu un pitch în faţa unui grup de producători din România. Finalul rezidenţei New Draft va coincide cu deschiderea aplicaţiilor la concursuri de fonduri sau rezidenţe din străinătate.

CITEȘTE ȘI: One World Romania: 9 filme despre egalitatea de gen, integrare și justiție, în competiția festivalului

Festivalul ANONIMUL, la a 18-a ediție, între 9 și 15 august, în Deltă; Start pentru înscrieri în competiția de scurtmetraje

Mari colective muzicale și multe surprize la Festivalul Enescu 2021, programat în condiții de siguranță maximă

Foto: Control N