Nirvana: Dave Grohl reacționează la posibilitatea de a schimba coperta „Nevermind”

De: Ana Obretin / 04.10.2021, 12:37
Nirvana: Dave Grohl reacționează la posibilitatea de a schimba coperta

Rockerul Dave Grohl a dat asigurări că are idei pentru a înlocui coperta albumului cult al trupei Nirvana „Nevermind”, vizată de o plângere.

Liderul trupei Foo Fighters și fost baterist al Nirvana a vorbit în premieră despre această posibilitate, după ce Spencer Elden, un american în vârstă de 30 de ani devenit celebru după ce a pozat ca bebeluș gol pentru faimoasa copertă, a depus o plângere la sfârșitul lunii august, în Los Angeles, pentru pornografie infantilă. Elden susține că identitatea și numele lui „sunt legate pentru totdeauna de exploatarea comercială” a acestei imagini „sexuale” și că acest fapt i-a provocat „suferință”. Această plângere îi vizează pe membrii supraviețuitori ai grupului Nirvana, inclusiv pe Dave Grohl, dar și mai multe case de discuri, directori artistici și pe administratorul averii lui Kurt Cobain, respectiv Courtney Love.

„Am multe idei despre cum ar trebui să schimbăm această copertă, dar vom vedea ce se întâmplă”, a spus Dave Grohl într-un interviu pentru The Sunday Times. „Vă vom spune ce este. Sunt sigur că vom găsi ceva bun”, a completat muzicianul american.

Dave Grohl a mai spus că nu vrea să ia această plângere prea în serios, pentru că are alte lucruri pe care să se concentreze în prezent. „Cred că vei câștiga mai mult dacă privești spre viitor și te bucuri de viață, degrabă decât să te împotmolești în acest tip de lucruri. Și, din fericire, nu este treaba mea să mă ocup de aceste documente administrative”, a mai spus el, potrivit NME.

De la lansarea sa, în 1991, albumul „Nevermind” a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Spencer Elden cere despăgubiri de 150.000 de dolari de la fiecare acuzat, însă avocatul său dă asigurări că plângerea acestuia nu este în niciun caz motivată de bani.

CITEȘTE ȘI: Foștii membri Nirvana au înregistrat „muzică frumoasă”, dar pe care n-o vor lansa niciodată

O piesă în stilul Nirvana produsă de inteligența artificială sună “deranjant de realist”

Dave Grohl, despre Nirvana: Încă visez că e o scenă goală acolo care ne așteaptă

Foto: Profimedia Images