Noel Gallagher confirmă un documentar despre concertele Oasis din Knebworth

De: Loredana Toma / 29.04.2021, 17:26
Noel Gallagher confirmă un documentar despre concertele Oasis din Knebworth

Noel Gallagher, fostul solist al trupei Oasis, a confirmat lansarea unui documentar despre legendarele concerte susținute la Knebworth.

Producția va fi lansată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când trupa Oasis a susținut unele dintre cele mai mari concerte rock, în august 1996, în fața a 280.000 de fani pe durata a două seri. La vremea aceea, 2,6 milioane de fani au solicitat bilete, reprezentând 5% din populația britanică din epocă, iar lista de invitați speciali a cuprins 7.000 de persoane, printre care și Kate Moss, potrivit NME. Pe aceeași scenă au mai concertat, în fața unei audiențe imense, Queen și Led Zeppelin. Oasis a stabilit, însă, recordul de audiență, ce a fost păstrat până în 2003, când Robbie Williams a concertat trei seri la rând, pe aceeași scenă, în fața a 375.000 de fani.

Documentarul include și imagini primite de la fani

Gallagher a menționat că documentarul va include filmări și momente din culise, care nu au fost făcute publice vreodată și, de asemenea, imagini primite de la fani, prin intermediul unei inițiative de încurajare a acestora în acest sens. 

“Au fost multe zvonuri că este în pregătire un film biografic, dar nu este așa. Concertele pe care Oasis le-a susținut la Knebworth pe 10, respectiv 11 august 1996 au fost filmate cu aparatură profesională. Însă, dintr-un motiv sau altul, până acum filmul nu a fost lansat, dar, dacă tot se împlinesc 25 de ani de atunci, ne-am gândit că ar fi o surpriză frumoasă pentru fani. Am văzut o mică parte din trailer și este o captură fantastică dintr-un show imens ce s-a desfășurat înainte de era internetului. Este un material foarte, foarte bun”, a mai spus Gallagher.

Între timp, artistul, care acum este liderul trupei High Flying Birds, a anunțat lansarea unui nou material discografic, de tip “Greatest Hits”, care marchează un deceniu de când s-a înființat noul grup muzical. “Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)” va fi lansat pe 11 iunie și include și două cântece noi, “The first of these”, “We’re On Our Way Now”, care sunt deja disponibile online.

CITEȘTE ȘI: Oasis înregistrează un nou album la 12 ani de la destrămarea trupei. Liam Gallagher nu este implicat

 Noel Gallagher despre o posibilă refacere a trupei Oasis: „Doar pentru bani…”

Noel Gallagher, despre noua sa piesa şi reîntregirea Oasis

Foto: Profimedia Images