Nu e doar lapte și miere. Părțile mai urâte din spatele fenomenului „Așii Amanetului”

De: Adrian Popa / 04.11.2021, 09:46

„Așii Amanetului” / „Pawn Stars” este unul dintre cele mai de succes show-uri de reality television din toate timpurile. Emisiunea i-a îmbogățit pe protagoniști: Rick Harrison, Richard „Old Man” Harrison (decedat), Big Hoss (pe numele real Corey Harrison) și Chumlee (Austin Lee Russell).

La doar 10 săptămâni după debut, amanetul a devenit o atracție importantă în orașul Las Vegas. Numărul vizitatorilor magazinului a urcat de la 70 pe zi la 700, iar astăzi sunt zile în care peste 5.000 de persoane trec pragul Gold & Silver Pawn Shop.

Acestea sunt, însă, părțile bune ale afacerii. Sunt, însă, cum era de așteptat și părți mai urâte. Compania nu mai vinde atât de multe produse de amanet de când a devenit celebră. Majoritatea vânzărilor sunt generate, atenție, de suveniruri.

Magazinul este destul de mic, potrivit celor care i-au trecut pragul, iar o mare parte din el este dedicată vânzării de suveniruri. Oamenii cumpără tricouri, brelocuri sau magneți de frigider. Există chiar și un cuțit Bowie „BIG HOSS”.

Furnizorii se feresc de vedetele de la „Așii Amanetului”

Mai mult, oamenii din Las Vegas sunt reticenți când vine vorba să facă afaceri cu Rick Harrison și angajații lui. Asta deoarece posesorii obiectelor care ajung la „Așii amanetului” și în alte afaceri de acest gen și-au dat seama că acestea valorează, de fapt, mult mai mult decât prețul oferit lor de către intermediari.

Faima amanetului a atras acolo și mulți infractori și profitori. Un bărbat îmbrăcat bine a reușit să le vândă celor de la Gold & Silver Pawn Shop, cu 40.000 de dolari, o pereche de cercei cu diamante. Le-a prezentat chiar și o factură care părea autentică. Peste câteva zile a venit poliția, care a spus că bijuteriile erau furate. Rick le-a returnat oamenilor legii și a rămas cu o gaură semnificativă în buget.

Richard Harrison a avut și el de suferit de pe urma afacerilor cu diamante. A cumpărat de aproape 30.000 de dolari unele false. Materialul din care erau realizate, cubic zirconia, era nou, iar chiar și experții aveau dificultăți în a-l deosebi de un diamant natural.

Big Hoss a fost înșelat, de asemenea, deseori când era foarte tânăr. El a declarat că a cumpărat șase Rolexuri false într-o săptămână, pe când se afla în schimbul de noapte.

Lista de gafe făcute de vedetele de la „Așii Amanetului” este mult mai mare. De exemplu, cei de la „Pawn Stars” au ratat un joc video care valora 2 milioane de dolari și au cumpărat la suprapreț o consolă. Publicația Looper a făcut o trecere detaliată în revistă a celor mai importante gafe și părți mai puțin bune ale faimei afacerii.

Foto: Profimedia Images