Povestea puțin știută din spatele „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară

De: Alex Manole / 07.09.2021, 11:45
Povestea puțin știută din spatele „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară

„Așii Amanetului” este una dintre cele mai populare emisiuni de pe canalul History. Înainte, însă, să devină un punct de atracție în Las Vegas, Gold & Silver Pawn Shop, afacerea începută de Richard „Old Man” Harrison împreună cu fiul lui, a trecut prin momente dificile.

Celebrul amanet este o afacere de familie care nu a mers întotdeauna atât de bine. În primii ani, într-o zi bună intrau șapte persoane în sediul magazinului. Mai mult, afacerea lui Rick și Richard Harrison, deschisă în 1989, a stagnat timp de câțiva ani. În acea perioadă produsele cele mai populare în amanetul familiei erau bijuteriile.

Situația s-a schimbat radical după ce cei doi parteneri de afaceri au transformat Gold & Silver Pawn Shop într-un reality show. Atât numărul vizitatorilor cât și veniturile companiei au urcat la cer după aceea.

Emisiunea „Așii Amanetului” a transformat afacerea din Las Vegas

La doar 10 săptămni după debut, „Pawn Stars” a devenit cel mai popular show de pe canalul History și al doilea reality show din lume, ca rating, după „Jersey Shore”. Numărul vizitatorilor magazinului a urcat de la 70 pe zi la 700.

Astăzi, numărul depășește uneori pragul de 5.000, iar pe lângă bijuterii oamenii pot vedea la Gold & Silver Pawn Shop multe alte obiecte, printre care: instrumente muzicale, vase, jocuri video sau obiecte de colecție pentru pasionații de sporturi.

Foto: Profimedia Images

Înainte să moară la vârsta de 77 de ani, în 2018, Richard Harrison a acumulat o avere de aproximativ 5 milioane de dolari. El era primul care ajungea, în fiecare dimineață, la sediul Gold & Silver Pawn Shop și nu și-a luat niciodată o zi liberă pe motive medicale începând cu anul 1994.

Restul vedetelor de la „Așii Amanetului” s-au descurcat, de asemenea, bine din punct de vedere financiar, chiar dacă uneori au ratat ocazii excelente de a face bani. Rick Harrison are o avere estimată la 8 milioane de dolari, iar Corey și Chumlee au acumulat și ei câte aproximativ 5 milioane de dolari.

Sursa: Looper

CITEȘTE ȘI:

Cea mai valoroasă descoperire făcută până acum la „American Pickers”

Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”? Declarația surprinzătoară făcută de Mike Wolfe