O biografie a lui DJ Avicii va fi publicată anul acesta

De: Loredana Toma / 08.04.2021, 15:30
O biografie a lui DJ Avicii va fi publicată anul acesta

Volumul “Tim: The Official Biography of Avicii” este scris de premiatul jurnalist suedez Måns Mosesson și prezintă o imagine onestă și reală a DJ-ului și producătorului muzical Avicii, pe numele real Tim Bergling, care a decedat în 2018, la vârsta de 28 de ani.

Cartea urmează să fie lansată spre sfârșitul anului, pe 16 noiembrie, iar banii din vânzări vor merge către Tim Bergling Foundation, o fundație care a fost înființată după moartea artistului, în scopuri caritabile.

“Tim: The Official Biography of Avicii” include interviuri cu familia, prietenii și colegii din industria muzicală care erau apropiați DJ-ului și fusese programată pentru lansare, inițial, în 2020, scrie NME.

Cartea oferă o imagine transparenta despre tot ceea ce a însemnat DJ Avicii

“Cartea oferă o imagine onestă a lui Tim și a căutărilor lui în viață, fără să se ferească să expună dificultățile prin care a trecut artistul”, scrie într-un pasaj din carte.

“Este aproape imposibil să exprimi cât de puternic este impactul pe care Tim Bergling l-a avut, atât în industria muzicală, cât și asupra numărului mare de fani din întreaga lume”, a spus jurnalistul Måns Mosesson, care a călătorit pe urmele lui Bergling pe tot globul, pornind de la străzile copilăriei artistului, din Stockholm, și până la Miami, Ibiza și Los Angeles, pentru a reuși să obțină informații clare și sigure despre viața și cariera DJ-ului.

Tatăl DJ-ului, Klas Bergling a povestit, în mai 2020, într-un interviu despre scopul Tim Bergling Foundation, că imediat după moartea fiului său a primit doar gânduri frumoase de la fanii artistului și asta l-a încurajat mult.

“În perioada imediat următoare decesului lui Tim, am primit numai gânduri frumoase de la fanii lui. Așadar, am decis să lansăm și un site unde fanii lui Tim și-au putut exprima, deschis, sentimentele. Aș putea spune că atmosfera din jurul lui Tim și din jurul a tot ceea ce a realizat el este una pozitivă și puternică. El era o persoană foarte directă și foarte sinceră. Era amuzant într-un mod foarte subtil și foarte pasionat de natură, animale și dreptate. Nu-i plăcea nedreptatea… ne este foarte dor de el”, a declarat tatăl său, potrivit NME.

DJ Avicii a devenit cunoscut în 2011 cu single-ul „Levels”. Albumul de debut, „True” (2013), a fost primit cu critici pozitive și a intrat pe primele locuri în topurile muzicale din numeroase țări. Single-ul de pe acest album „Wake Me Up” a ocupat prima poziție în topurile europene. De-a lungul vieții, DJ Avicii a mai lansat un album, „Stories”, iar al treilea. „Tim”, a fost lansat postum. DJ-ul nominalizat la Grammy s-a retras din turnee în 2016, din cauza stresului, care i-a provocat și probleme mintale. S-a sinucis pe 20 aprilie 2018.

CITEȘTE ȘI: Viaţa lui Beyonce, inclusă în prima biografie a artistei

Lisa Marie Presley a vândut casa de 2 milioane de dolari în care fiul ei s-a sinucis

Familia Stellei Tenant confirmă: Top-modelul s-a sinucis

Foto: Profimedia Images