O nouă trilogie „Exorcistul”, cu Ellen Burstyn și Leslie Odom Jr. va fi lansată în octombrie 2023

De: Nicoleta Lepădatu / 27.07.2021, 09:41
O nouă trilogie „Exorcistul”, cu Ellen Burstyn și Leslie Odom Jr. va fi lansată în octombrie 2023

Universal plătește 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul”  pe care întenționează să o difuzeze pe Peacock, noul său serviciu de streaming. Ellen Burstyn, actrița câștigătoare a premiului Oscar, care a luptat prima dată cu diavolul în varianta originală din 1973, își va relua rolul lui Chris MacNeil.

David Gordon Green, realizatorul celei mai recente variante a filmului „Halloween” va regiza viitoarea franciză „Exorcistul”, care va fi produsă de Blumhouse. Ca un detaliu ironic, Blumhouse și-a făcut un nume producând hituri de groază cu buget redus, precum „Get Out” și „The Purge”, care s-au bucurat de marje de profit generoase, datorită costurilor mici de producție.

Contractul este cel mai recent dintr-un lung șir de oferte impresionante pentru producții semnate de serviciile de streaming. Acesta urmează celui în valoare de peste 450 de milioane de dolari pe care Netflix l-a semnat pentru drepturile la două sequeluri  ale „Knives Out”, precum și cele 125 de milioane de dolari pe care Amazon le-a plătit pentru „Coming 2 America” și cele 200 de milioane de dolari pe care e-retailer le-a cheltuit pentru aventură SF  a lui Chris Pratt, „The Tomorrow War”. În ultimele luni, conglomeratele media precum Disney, WarnerMedia și Viacom au lansat servicii de abonament, iar concurența ridicată a dus la un moment de creștere accelerată pentru creatorii de conținut. În această cursă, serviciul de streaming Peacock s-a trezit incapabil să realizeze proiecte suficient de bune pentru a egala „The Crown” (Netflix), „Ted Lasso” (Apple TV Plus) sau „The Boys” (Amazon Prime), dar acest contract ar trebui să rezolve această problemă.

Se așteaptă ca primul dintre cele trei filme „Exorcistul” să debuteze în cinematografe pe 13 octombrie 2023. Datele celorlalte două nu au fost stabilite, dar, cel mai probabil, acestea vor fi difuzate direct pe Peacock.

Filmul original din 1973 „Exorcistul” – în regia lui William Friedkin – a fost un succes atât la critică, dar și comercial, câștigând 441 de milioane de dolari la box-office-ul global. A obținut 10 nominalizări la Oscar și a devenit primul film de groază recunoscut vreodată în categoria cea mai bună imagine. Primul „Exorcist” s-a concentrat pe o mamă (Burstyn) care angajează doi preoți catolici pentru a-i exorciza fiica de 12 ani (Linda Blair), posedată de demoni.

CITEȘTE ȘI: “Exorcistul”, un clasic al cinema-ului horror, va avea o continuare