O pagină dintr-un volum „Spider-Man” din 1984 a fost vândută la licitaţie cu 3,36 de milioane de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 14.01.2022, 13:27
O pagină dintr-un volum „Spider-Man” din 1984 a fost vândută la licitaţie cu 3,36 de milioane de dolari

O pagină dintr-un volum „Spider-Man” din 1984 a fost vândută la o licitaţie din Dallas pentru suma record de 3,36 de milioane de dolari, conform The Independent.

Pagina 25 din „Secret Wars No. 8” a Marvel Comics cu grafica lui Mike Zeck îl prezintă pentru prima dată pe Spider-Man în costum negru. Acest costum a dus la apariţia personajului Venom.

Licitaţia, care a pornit de la 330.000 de dolari, a avut loc în debutul evenimentului de patru zile din Dallas al Heritage Auctions dedicat benzilor desenate.

Recordul anterior pentru o pagină de interior a unui volum american de benzi desenate a fost de 657.250 de dolari pentru grafica dintr-o ediţie „The Incredible Hulk” din 1974, în care apare primul indiciu legat de personajul Wolverine.

Tot la aceeași licitație, una dintre copiile volumului de debut „Superman”, „Action Comics No. 1”, a fost vândută pentru 3,18 milioane de dolari, devenind una dintre cele mai scumpe astfel de volume licitate vreodată.

Identitatea cumpărătorilor nu a fost făcută publică.

Foto: Heritage Auctions

CITEȘTE ȘI: Michael Caine va scoate la licitație amintiri din cariera sa cinematografică şi tablouri din colecţia personală

O înregistrare realizată de Whitney Houston pe când avea 17 ani a fost vândută la o licitație NFT cu 1 milion de dolari

O chitară bas a lui Paul McCartney s-a vândut la licitație cu 496.100 de dolari

 

 

Tags: