O înregistrare realizată de Whitney Houston pe când avea 17 ani a fost vândută la o licitație NFT cu 1 milion de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 17.12.2021, 05:38
O înregistrare realizată de Whitney Houston pe când avea 17 ani a fost vândută la o licitație NFT cu 1 milion de dolari

O înregistrare realizată de Whitney Houston pe când avea vârsta de 17 ani a fost vândută în licitaţia de 24 de ore a platformei OneOf NFT pentru 1 milion de dolari. În total, întreaga colecţie scoasă la vânzare, care a mai conținut și fotografii inedite ale artistei, a generat 1,1 milioane de dolari, conform publicației Variety.

Câştigătorul licitaţiei va avea acces privat la înregistrarea lui Houston în OneOf Vault, dar şi la un videoclip digital realizat de Diana Sinclair. Dezvăluirea titului piesei este la latitudinea noului proprietar, care nu a cumpărat şi drepturile asupra înregistrării.

Veniturile obţinute din vânzare vor fi direcţionate Whitney E. Houston Foundation, care sprijină tinerii.

„Sunt încântat să văd că moştenirea lăsată de Whitney şi muzica ei minunată se extind în noua tehnologie îndrăzneaţă a epocii”, a spus Pat Houston, executorul Estate of Whitney E. Houston. „A fost o bucurie colaborarea cu Diana Sinclair în vârstă de 17 ani şi să văd cum măiestria muzicii lui Whitney influenţează o nouă generaţie”.

„Înainte de filmare, am petrecut mult timp consumând nu numai muzica pe care o cânta Whitney, ci și imaginile care o înconjurau”, a spus artista Diana Sinclair. „Fie că este vorba de ședințele foto sau videoclipurile ei, am văzut o temă comună în multe dintre piesele sale: femeilor de culoare contează, sunt importante”, a mai spus artista.

Whitney Houston s-a lansat în 1985, primul ei album atrăgând deopotrivă atenţia criticilor şi publicului. Între piesele pentru care este cunoscută se numără „Greatest Love of All”, „Saving All My Love for You”, „I Wanna Dance With Somebody”, „Didn’t We Almost Have It All”, „I’m Your Baby Tonight” şi „Million Dollar Bill”. Artista a murit în 2012, la doar 48 de ani.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Nafessa Williams va juca rolul asistentei lui Whitney Houston în ”I Wanna Dance With Somebody”