Oscar 2021: Cele mai frumoase ținute pe covorul roșu din istoria galei

De: Ana Obretin / 23.04.2021, 14:47

Gala Oscar este, fără îndoială, un moment dedicat excelenței în cinematografie, dar și o ocazie pentru vedete de a etala pe covorul roșu cele mai spectaculoase ținute, fiind o adevărată sărbătoare a modei. Din păcate, anul acesta, ceremonia de duminică noapte se desfășoară în condiții speciale, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei, și, deși va găzdui fizic staruri de la Hollywood, numărul acestora va fi semnificativ redus. 

Cele mai scumpe rochii la Oscar

Totul sau nimic, probabil așa s-a gândit Jennifer Lawrence când și-a ales ținuta pentru gala din 2013, când a și primit Oscarul pentru cea mai bună actriță. Surse din industrie spun că rochia sa s-a ridicat la 4 milioane de dolari, reprezentând costul în sine al ținutei și contractul de promovare semnat între cele două părți. 

(Foto: Jennifer Lawrence)

În 1997, Nicole Kidman a fost plătită cu 2 milioane de dolari pentru a purta o altă rochie Dior. 

(Foto: Lupita Nyong’o)

Pe lista celor mai scumpe ținute mai intră rochia Calvin Klein încrustată cu perle de 150.000 de dolari purtată de Lupita Nyong’o, ce i-a și fost furată din camera de hotel, în 2015, și una cu cristale Swarovski Armani Privé, purtată de Cate Blanchett, care a costat 200.000 de dolari. 

Care este codul vestimentar la gala Academiei de film americane

Din punct de vedere tehnic, codul vestimentar pentru gala Oscar este “black tie”, adică un smoching negru pentru domni și rochii de seară lungi pentru doamne. În ultimii ani, regulile au mai fost încălcate, bărbații optând pentru culori precum albastru închis și bleumarin sau chiar pudră (Jared Leto), iar femeile, pentru rochii de diferite lungimi și chiar costume.

Vogue, „Biblia” modei, a făcut o trecere în revistă a celor mai frumoase ținute feminine pe covorul roșu din istoria de 93 de ani a galei. 

(FOTO: Janelle Monae, Ralph Lauren, 2020)
(Foto: Audrey Hepburn, Givenchy, 1968)
(FOTO: Gemma Chan,  Valentino, 2019)

(FOTO: Billy Porter, în Christian Siriano, 2019)

(FOTO: Tessa Thompson (stanga), în Chanel Couture, 2019)

CITEȘTE ȘI: Lux și extravaganță pe “covorul roșu virtual” la gala Globurile de Aur 2021

A venit fără lenjerie intimă pe covorul roşu şi rochia s-a despicat la un moment dat!

Rochia cu care Nadia Comăneci a atras toate privirile pe covorul roşu

Jennifer Lawrence, o nouă căzătură spectaculoasă pe covorul roşu VIDEO

Foto: Profimedia Images