„Paris, Arondismentul 13”, noul film al lui Jacques Audiard, din 11 martie în cinema

De: Ana Obretin / 07.03.2022, 12:39

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câștigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru „Deephan”, revine pe marile ecrane cu un film despre relațiile și iubirile generației millenials în era digitală. „Paris, Arondismentul 13”, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografele românești pe 11 martie, fiind distribuit de Independența Film.

Jacques Audiard a transformat şi adaptat trei romane grafice ale ilustratorului newyorkez  Adrian Tomine într-o poveste alb-negru despre rătăcirile a patru tineri adulți. Émilie, Camille, Nora și Amber sunt patru tineri ale căror vieți se intersectează în „Paris, Arondismentul 13”, cunoscut ca ​​Les Olympiades. Émilie își închiriază camera liberă unui profesor, Camille, și în scurt timp devin colegi de apartament cu beneficii. Doar că acesta este atras de Nora, al cărei drum se încrucișează cu al lui Amber, o vedetă porno de pe internet, pe care dorește să o cunoască. Cei patru tineri sunt uneori iubiți, alteori prieteni, de cele mai multe ori și una și alta, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor.

„Paris, Arondismentul 13” este regizat și produs de Jacques Audiard, după un scenariu de Audiard, Céline Sciamma (scenaristă a filmelor „Portrait of a Lady on Fire” și „Petite Maman”) și Léa Mysius („Ava”). Debutanta  Lucie Zhang, care a atras deja atenția publicului, alături Makita Samba, Noémie Merlant (cunoscută din „Portrait of a Lady on Fire”) și Jehnny Beth sunt cei patru actori care dau viață personajelor principale.

Trailerul oficial este mai jos:

Jacques Audiard a studiat la Sorbona pentru a deveni profesor de literatură şi filosofie, dar a abandonat studiile şi s-a alăturat unei echipe de filmare ca editor asistent. A devenit mai întâi scenarist, după care, în 1994, a debutat în regie cu „Regarde les hommes tomber” (1994), iar, în 1996, era deja nominalizat la ​​Palme d’Or pentru cel de-al doilea film al său „Un héros très discret”, pentru care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes. „De battre mon coeur s’est arrêté” (2005) a fost recompensat cu un premiu BAFTA pentru cel mai bun film străin, „Un prophet” (2009), cu marele premiu al juriului la Cannes, iar drama „Dheepan” (2015) câștigat Palme d’Or  la acelaşi festival.

CITEȘTE ȘI: 10 filme turnate în sudul Franței de văzut și revăzut înainte de a-ți plănui vacanța (VIDEO)

Top 10 filme despre apocalipse

Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Foto: Independența Film