Pedro Almodovar va fi producătorul adaptării TV pentru Apple a comediei sale din 1988 nominalizată la Oscar ”Women on the Verge of a Nervous Breakdown”

De: Nicoleta Lepădatu / 20.01.2022, 16:30
Pedro Almodovar va fi producătorul adaptării TV pentru Apple a comediei sale din 1988 nominalizată la Oscar ”Women on the Verge of a Nervous Breakdown”

Comedia neagră din 1988 a lui Pedro Almodovar ”Women on the Verge of a Nervous Breakdown” va avea o adaptare pentru TV, pentru Apple.

Surse apropiate proiectului au spus pentru publicația The Hollywood Reporter că Apple a optat pentru drepturile de a dezvolta un serial TV bazat pe filmul care i-a asigurat regizorului prima sa nominalizare la Oscar (pentru film în limbă străină). Gina Rodriguez (protagonista serialului ”Jane the Virgin”) va juca în viitorul serial rolul Pepa, care a fost interpretat inițial de Carmen Maura în filmul despre necazurile romantice ale actorilor care dublează filme străine. Aceleași surse au mai precizat că proiectul Apple TV va fi unul bilingv, scenariul fiind în engleză și spaniolă.

Almodovar va fi producător executiv al proiectului ”Women on the Verge” prin intermediul casei sale de producție El Deseo. Gina Rodriguez, pe lângă rolul principal, va fi de asemeni producător executiv. Serialul este produs de Lionsgate Television. Noelle Valdivia (”Masters of Sex”, ”Mozart in the Jungle”, ”Smash”) va fi cea care va scrie scenariul.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Pedro Almodovar dezvăluie detalii despre realizarea lungmetrajului „Madres Paralelas“, cu Penélope Cruz

De la Almodovar la Ridley Scott, cinema-ul mondial se întoarce la Veneția. Cu ce participă România