Premiile Sindicatului producătorilor americani: „CODA”, „Succession”, printre marii câștigători

De: Ana Obretin / 20.03.2022, 09:51
Premiile Sindicatului producătorilor americani:

Lungmetrajul „CODA” și serialele „”Succession” și „Ted Lasso” au fost marii câștigători la premiile Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild Awards). Ceremonia a avut loc sâmbătă seară, la Hotelul Fairmont Century Plaza din Los Angeles.

Astfel, „CODA” a fost desemnat cel mai bun film, „Succession”, cel mai bun serial dramă, iar „Ted Lasso”, cel mai bun serial de comedie.

CITEȘTE ȘI: Premiile Sindicatului Actorilor americani: „CODA”, „Ted Lasso”, „Squid Game” și „Succession” au obținut victorii majore

Premiile Oscar: Singurele trei staruri care au câștigat trei trofee pentru roluri principale

Premiile Sindicatului producătorilor americani (PGA) sunt considerate una dintre cele mai puternice predicții pentru filmele care au cele mai mari probabilități de a fi selectate la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj. Nu toate filmele nominalizate la premiile PGA ajung întotdeauna la o selecție la Oscar. Dar, în ultimii trei ani, doar un singur lungmetraj, „The Father” (2021), s-a alăturat nominalizărilor la Oscar după ce a ratat selecția PGA, potrivit The Hollywood Reporter.

Victoria obținută de lungmetrajul „CODA” îi sporește șansele înaintea decernării premiilor Oscar, gală care va avea loc în noaptea zilei de 28 martie. În timp ce „The Power of the Dog”, de Jane Campion, a obținut premiile BAFTA și Sindicatului regizorilor americani, „CODA” a primit premiul Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuție.

În discursul de acceptare a premiului – în timpul căruia pe scenă s-au aflat și regizorul Sian Heder și vedetele Marlee Matlin, Troy Kotsur și Daniel Durant –, producătorul Philippe Rousselet a spus mulțimii: „Cred că vom fi toți de acord că un film bun începe întotdeauna cu o poveste bună. Ca producător, am fost întotdeauna atras de poveștile pline de umanitate, iar, într-o lume în care vedem lipsa acesteia în fiecare zi, voi lua acest premiu ca pe un semn că încă mai există speranță”.

La gala de sâmbătă seară, „Encanto” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj animat, „Mare of Easttown” a fost desemnată cea mai bună miniserie, „Tom Petty, Somewhere You Feel Free: The Making of Wildflowers” a primit trofeul pentru cel mai bun film TV sau difuzat în streaming, „Summer Of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised)” a primit titlul de cel mai bun documentar.

Anul trecut, Nomadland”, de Chloe Zhao, a fost desemnat de Sindicatul producătorilor americani cel mai bun film, iar, ulterior, a primit și Oscarul în aceeași categorie.

Gala premiilor Sindicatului producătorilor americani va avea loc pe 19 martie.

CITEȘTE ȘI: Premiile Oscar: Cinci titluri controversate care au primit trofeul pentru cel mai bun film

Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Foto: Profimedia Images