Filmul „Nomadland”, de Chloe Zhao, premiat de Sindicatul producătorilor americani

De: Ana Obretin / 25.03.2021, 09:28
Filmul

„Nomadland”, de Chloe Zhao, și-a mai adăugat o șansă în drumul spre Oscarul pentru cel mai bun film, după ce a fost premiat de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA).

Din cauza pandemiei, anul acesta, prestigiosul eveniment organizat de Sindicatul producătorilor americani, miercuri seară, a inclus discursuri de acceptare a premiilor preînregistrate. La acest trofeu au mai concurat producții ca „Judas and the Black Messiah”, de Shaka King, care a scris istorie ca primul film cu o echipă de producție formată doar din persoane de culoare nominalizat, “Minari”, de Lee Isaac Chung, și “Promising Young Woman”, de Emerald Fennell.

Anul acesta, premiul PGA pentru cel mai bun film animat a fost atribuit producției “Soul”, în timp ce “My Octopus Teacher” a fost desemnat cel mai bun documentar.

În ceea ce privește producțiile de televiziune, „The Crown”, “Schitt’s Creek” și „The Queen’s Gambit” au primit premiile pentru cel mai bun serial dramă, de comedie, respectiv miniserie. De asemenea, „Hamilton” a primit premiul pentru cel mai bun film TV sau difuzat în streaming, informează Variety.

Premiile PGA sporesc șansele producțiilor de a câștiga un Oscar, deoarece mulți dintre membrii sindicatului fac parte și din Academia de film americană. În 21 dintre cei 31 de ani de când este organizată gala PGA, câștigătorul premiului pentru cel mai bun film a primit ulterior un Oscar la aceeași categorie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă anul trecut, când producătorii au premiat drama lui Sam Mendes „1917”, iar premiul Oscar a fost acordat peliculei sud-coreene „Parasite”, de Bong Joon-ho.

CITEȘTE ȘI: Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm”, câștigătoare la Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

„Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei

Chloe Zhao și Emerald Fennell, nominalizate la premiile Sindicatului regizorilor americani

Foto: Profimedia Images